» Franciaország

» Franciaország » Provence-Alpes-Côte d'Azur » Provence


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

La Ciotat-ban, a provence-i kisváros gyönyörű partszakasza lett Franciaország első dohányzásmentes strandja, amely nagyon népszerű a füstmentes napozásra vágyó strandolók körében.


A mindössze 34 ezer fős kisváros lakossága a nyarak során mintegy háromszorosára duzzad a Franciaország különböző szegleteiből érkező vakációzóknak és a szomszédból átruccanó marseille-ieknek köszönhetően.

Strandok

La Ciotat nevű apró kikötőváros 13 kilométer hosszan futó Lumiere strandjának egy partszakaszán óriási felirat figyelmezteti a strandolókat arra, hogy dohányzásmentes területre érkeztek.

A helyi rendőrség 35 eurós (9500 forint) pénzbírsággal büntetheti azt, aki cigarettára gyújt a strandon.

Parc du Mugel

A park elődje 1805-ben épült La Ciotat-ban. Van külön kaktusz és pálma kertje, de tele van bambusz, banán- és narancsfákkal is. "Jelentős Kertek Díj" birtokosa. A belépés ingyenes.

Lumière

Louis Lumière legendás filmje, A vonat érkezése (Arrivée d"un train á la Ciotat)1895-ben készült el, és azt mutatja be, miként gördül be egy szerelvény a La Ciotat-i pályaudvarra. A vetítésen pánik tört ki, mert a közönség azt hitte, a vonat valóban közeledik, és közéjük fog hajtani.Tartomány:Provence-Alpes-Côte d'Azur
Település:La Ciotat
GPS: 43° 10′ 25.1508″, 5° 36′ 18.558″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward