» Franciaország

» Franciaország » Bretagne » Bretagne


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Válogatás a kihagyhatatlan városokból, természeti csodákból és egyéb látnivalókból.


SAINT-MALO

A 17. századi magánhajósok otthona, az "Intra Muros" negyedet a második világháború után teljesen újjáépítették; a Musée de la Ville mesél a történetről. Sétáljon végig a bástyákon, és látogasson el a két közeli szigetre, amelyek közül az egyiken Vauban erődje, a másikon pedig Chateaubriand sírja található.

DINAN

"Művészet és történelem városa" 3 km hosszú bástyákkal, sok szakrális házzal, valamint a Rance partján fekvő festői rakparttal, éttermekkel és kézműves boltokkal. Panoráma kilátás a 40 m magas Tour de l'Horloge-ról. A város múzeuma egy 13. századi várban található.

A RÓZSASZÍN GRÁNITPART

A szuggesztív rózsaszín gránit sziklaalakzatok több mint 30 km hosszan szegélyezik az északi partot Bréhat-tól Tréburdenig. Finom homokos strandok, csendes öblök és part menti szigetek, köztük a Perros-Guirec előtti Sept-Îles Nemzeti Természetvédelmi Terület is elkényeztetik.


ÎLE-DE-BRÉHAT

A Paimpol partjainál található Bretagne két legszebb szigete, amelyeket apálykor egy híd köt össze. Kőházakkal, védett öblökkel és virágos kertekkel teli, autómentes szigetek, amelyek Pointe de l'Arcouest-től 10 perces hajóúttal érhetők el.

QUIMPER

Bretagne kulturális szívében évente megrendezésre kerül a breton kultúra fesztiválja, a Le Festival de Cornouaille. Nézze meg az egykori püspöki palotában található történelmi múzeumot; a gótikus katedrálist; és a képzőművészeti múzeumot, ahol breton művészek és a Pont-Aven iskola alkotásai láthatók.

BROCÉLIANDE ERDŐ

A Rennes-től nyugatra fekvő Paimpont erdő a Brocéliande-erdő mitikus helyszíne, amelyet az Artúr-legenda tett híressé, és amelyet állítólag még mindig Morgan le Fay kísért. Foglaljon vezetett túrát a legfontosabb helyszínekre, vagy élvezze a tavakat, fákat és kerékpárutakat saját tempójában.

MORBIHANI ÖBÖL

A "Morbihan" bretonul "kis tengert" jelent, és ez a 40 km²-es víz Vannes és az auray-i régi kikötő között apró szigetekkel tarkított. Fedezze fel az Île-aux-Moines-t; a Séné-mocsarak madárrezervátumát; valamint a Rhuys-félszigetet és a sós mocsarakat.

CARNAC

Három mezőn 3000, i.e. 4000-ből származó, egymáshoz igazított megalit található; fedezze fel történetüket a La Maison des Megalithes-ben. Tíz perc sétára Carnac-Ville-ben található az Őstörténeti Múzeum. Carnac-Plage pedig 2 km hosszú homokos stranddal rendelkezik!

RENNES

A breton parlament épületének otthont adó közigazgatási főváros Rennes középkori fafaragott házairól és elegáns városi házairól híres; csodálja meg a 19. századi Odorico mozaikokat, a Saint-Pierre katedrálist és a Thabor kerteket.

BREST

A természetes kikötőben fekvő, nyugati fekvésű haditengerészeti kikötőből panoráma nyílik a Plateau des Capucinsról és Franciaország első városi drótkötélpályájáról. Látogasson el a kastélyba, a tengerészeti múzeumba és az Oceanopolis tengeri életközpontba, ahol tematikus kiállításokat láthat az ökoszisztémákról. 

LES MONTS D'ARRÉE ÉS HUELGOAT

Bretagne legnagyobb pusztaterülete az Armorica Regionális Természeti Park szívében, pusztákkal, tőzeglápokkal és sziklákkal büszkélkedhet. A mítoszok és legendák között szerepelnek a pajkos korrigánok és a sziklákat dobáló óriás Gargantua.

LES GRANDS SITES DE FRANCE

A 17 Grand Sites de France közül három Bretagne-ban található: Pointe du Raz a Cap Sizun-nál nyugaton; a Gâvres parti dűnék Quiberon-nál délen; és legújabban 2019-ben a Cap d'Erquy-Cap Fréhel az északi parton.

Tartomány:Bretagne
Település:Saint-Malo
GPS: 48° 38′ 43.63008″, -2° 0′ 55.5048″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward