» Franciaország

» Franciaország » Bretagne » Bretagne


Értékeld Te is:

Válogatás a kihagyhatatlan városokból, természeti csodákból és egyéb látnivalókból.


SAINT-MALO

Bretagne, Saint Malo, Falak, Fal, Erődítmények, Strand

Saint-Malo a középkorban kalózok városa volt. Franciaország egyik leglátogatottabb turistalátványossága.

A 17. századi magánhajósok otthona, az "Intra Muros" negyedet a második világháború után teljesen újjáépítették; a Musée de la Ville mesél a történetről. Sétáljon végig a bástyákon, és látogasson el a két közeli szigetre, amelyek közül az egyiken Vauban erődje, a másikon pedig Chateaubriand sírja található.

St.-Malo városa, amely a Côte d'Émeraude (Smaragd-part) partján fekszik, és a második világháborúban súlyosan megsérült, büszke múltjára, amely "korzikai fészekként" és dacos erődítményként szolgált. A háború után a kikötőt a helyiek az eredeti tervekhez hűen újjáépítették. 

Az őrtornyokból kilátás nyílik a breton városra, a kikötőre és a partra. Ha felmegy a torony tetejére, beléphet a történelmi és helytörténeti múzeumba, ahol dokumentumok, hajómodellek, festmények és fegyverek segítségével ismerheti meg a várost.

Egy másik látnivaló, amelyet St.-Malóban megcsodálhat, az öbölben található, pontosabban a vízben: dagálykor a vízszint körülbelül 12 méterrel magasabb, mint apálykor. Így a Saint-Malo öböl az egyik legnagyobb árapály-különbséggel rendelkező tengerpart Európában. Apály idején elérheti a Grand Bé és Petit Bé szigeteket, valamint a Fort National-t.

 A Fort National erődöt XIV. Lajos építette kalózainak védelmére, Vauban tervezte. Apálykor gyalogosan is megközelíthető.Tartomány:Bretagne
Település:Saint-Malo
GPS: 48° 38′ 43.63008″, -2° 0′ 55.5048″

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward