» Franciaország

» Franciaország » Île-de-France


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A múzeum Párizs történetét mutatja be az ókortól kezdve a francia forradalmon át napjainkig.


Négy évig tartó felújítás után 2021 májusában újranyílt a nagyközönség számára Párizs legrégebbi múzeuma, a francia főváros történetét bemutató Carnavalet.

"Hatalmas felújítás történt" - mondta a múzeumot megnyitó beszédében Anne Hidalgo, Párizs főpolgármestere.

A város szívében, a Marais negyedben található múzeumot 2016-ban zárták be, azóta felújították a teljes homlokzatot és a tetőszerkezetet, valamint modernizálták az épületen belül a vezetékhálózatot és a tűzvédelmi rendszert. A felújítás 58,3 millió euróba került.

Az 1880-ban megnyílt Carnavalet a történelem előtti időktől kezdve a francia forradalmon át napjainkig mutatja be Párizs történetét. A csaknem száz kiállítótermet magába foglaló múzeum rendelkezik a legtöbb, több mint 652 ezer műtárggyal Párizsban.

"Most, amikor a franciák hosszú hónapok után visszatérhetnek a múzeumokba és nemzeti műemlékeikhez, ennek a történelmi emlékű helynek az újranyitása a lehető legszebb módon pecsételi meg a párizsi kulturális élet újraindulását" - hangsúlyozta a megnyitón Roselyne Bachelot kulturális miniszter.

A felújítási munkálatok eredményeként a múzeum 95 százaléka a mozgáskorlátozottak számára is elérhetővé vált, és a műtárgyak csaknem 10 százalékát a gyerekek számára is élvezhető magasságban állították ki.

A múzeum időrendben mutatja be Párizs történetét, amelyen belül tematikus tárlatokat alakítottak ki, és az épület szárnyait három újonnan épített lépcsővel kötötték össze. A reneszánsz korszak először kapott helyet a tárlatok között.

A Carnavalet a francia főváros egyetlen ingyenesen látogatható múzeuma, csak az időszaki kiállítások megtekintéséhez kell jegyet váltani.Tartomány:Île-de-France
Település:Párizs
Cím:Rue de Sévigné 23
GPS: 48° 51′ 25.51025″, 2° 21′ 46.15942″
Honlap: http://www.carnavalet.paris.fr/

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward