» Franciaország

» Franciaország » Bretagne » Bretagne

Nemzetközi tengerészeti fesztivál 2020, Brest

2020. július 10.

Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

2020. július 10. és 16. között a 25 országból érkező 9000 tengerész és 3000 művész ünnepli a „Fêtes maritimes internationales Brest 2020“ elnevezésű bresti nemzetközi tengerészeti fesztivált. Bretagne második legnagyobb városa – modern kereskedelmi és hajókikötőjével – Európa egyik legnagyobb kikötővárosa és a tengerkutatás jelentős központja.


Az először 1992-ben tengerészek által tengerészek számára megrendezett nemzetközi tengerészeti fesztivál több mint egy fél millió látogatót vonz Brestbe és egyike Európa legnagyobb tengerészeti fesztiváljainak. 

Ilyen volt a feszztivál 2016-ban

Az egyszerű fatörzsből készített kenutól a fejedelmi négy árbócos hajókon keresztül az impozáns óceánjáró gőzhajókig egy héten keresztül több mint 2000 színpompás hajó balettozik a tengeren Brest kikötőjében. A látogatók a rakpartról vagy közvetlen közelről a hajók fedélzetéről szemlélhetik meg az eseményt. Éjszakai parádék, akrobatikus show-k, vitorlásversenyek és koncertek helyezik a hajókat éjjel-nappal a figyelem középpontjába.

2016-ban először fog részt venni az eseményen a „Hermione“, annak a fregattnak a 2015-ben elkészített pontos másolata, amelyikkel La Fayette admirális 1780-ban segítette az amerikai telepeseket a függetlenségért vívott harcukban. Ezenkívül a francia tengerészet be fogja mutatni a nagy kapacitású, „Monge“ elnevezésű felderítőhajóját is, amelyet a francia űrügynökség, a CNES is használ a kutatásai során.

Továbbá a különböző témákkal foglalkozó pavilonok a bresti helyszín aktuális kutatási projektjeit, illetve Bretagne és távolabbi régiók tengerészeti kultúráját mutatják be. 2016-ban Új-Kaledónia és Oroszország mellett előreláthatólag Portugália és Nagy-Britannia is partnerország lesz.

Napijegy: 9-15 euróTartomány:Bretagne
Település:Brest
GPS: 48° 23′ 25.4184″, -4° 29′ 9.8736″
Időpont:2020. július 10.

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward