» Franciaország

» Franciaország » Occitanie


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Henri Matisse 1905-ben Collioure-ban, a dél-franciaországi Côte Vermeille-en találta meg a fauvizmus vadmacskás színeinek kreatív inspirációját.


Ahogyan az elragadtatott Paul Signac 1892-ben Saint-Tropez-ba hajózott, és a falut pointillista múzsájává tette, úgy Henri Matisse 1905-ben a dél-franciaországi Côte Vermeille (Vermeille-part) Collioure-ban találta meg a fauvizmus vadmacskás színeinek kreatív ihletét.

A közös halászati eredettől eltekintve (Franciaország legfinomabb és legkövérebb szardellái Collioure tiszta vizéből származnak), mindkét tengerparti városnak közös az átható fénye, amelyet a modern művészeti múzeumokban vásznon örökítettek meg.

Collioure-i Musée d'Art Moderne korántsem olyan híres, mint a Saint-Tropez-i Musée de l'Annonciade, de ugyanolyan lenyűgöző. Itt Matisse csónakvázlatai és Henri Marre olajképei, amelyeken lángvörös háztetők és bíborvörös sziklás patakok láthatók, fenséges látványt nyújtanak. Ha azonban a teljes képet szeretné megcsodálni, menjen fel a magasba, a tengerparti Château Royal kastélyhoz, ahonnan kilátás nyílik a Pireneusok előhegyeire és a fokozatosan Katalóniába nyúló tengerpartra.

 Tartomány:Occitanie
Cím:Collioure
GPS: 42° 31′ 30.18″, 3° 4′ 59.35944″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward