» Olaszország

» Olaszország » Puglia » Puglia


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Az olasz csizma sarkánál található Bari Puglia régió központja. Festői óvárosának, nyüzsgő kikötőjének köszönhetően remek ár-érték arányú, autentikus olasz élményt kínál. Bari kiváló központja néhány napos dél-olasz csillagtúráknak is.


Bari, Puglia fővárosa, nemcsak fontos déli turisztikai forgalmi központ, hanem gyönyörű helyeket és érdekes látnivalókat is kínál. Kikötőjével és nemzetközi repülőterével a város kiindulópontja a legtöbb Pugliába látogató turistának, akik indulnak tovább a Gargano-félszigetre és Puglia legszebb strandjaira.

A várost az ókori görögök alapították Barion néven, de az időszámítás előtti 3. században római kézre került, ekkor lett a neve Barium. Áthaladt rajta a Via Traiana, és a kikötő, melyet először i.e. 181-ben említettek, valószínűleg a korszak legfontosabb halászati és kereskedelmi központja volt, ahogy még ma is. Az itteni püspökség a 10. századig Konstantinápolytól függött.

A középkorban fontos rabszolgapiac volt, balkán és szláv rabszolgákat árultak. Ebben az időben sokáig bizonytalan volt hovatartozása: hol Bizánc, hol az arabok foglalták el. 1071-ben egy csatában azonban a normannoké lett. Az övék is maradt a 12. századig, amikor a Szicíliai Királyság hosszantartó ostrom alatt az uralma alá hajtotta. A 16. században házasságok útján a Nápolyi Királysághoz került.

A második világháborúban német bombatámadás érte, amikor eltaláltak egy szövetséges hajót, mely mustárgázt szállított. A tragédiában nagyon sokan meghaltak, pontos számot nem tudunk.

Bari védőszentjének, Szent Miklósnak ünnepét május 8-án és 9-én rendezik. Ilyenkor körbeviszik Szent Miklós ereklyéit. Csontjaiból ekkor manna folyik, amit a hívők vízzel keverve megisznak vagy magukra kennek.

Szeptemberben rendezik a Fiera del Levantét, ami egy óriási piac, melyen nemzetközi árusok is kínálják portékáikat. Áprilisban zajlik a Bifest, a Bari-i Nemzetközi Filmfesztivál.

Helyi ételek a tiella alla barese (rizs, krumpli, kagyló), az orecchiette con cime di rapa (orecchiette brokkolival), a focaccia barese (paradicsommal), a panzerotti (olajban sütött töltött leveles tészta), a Terra di Bali olíva olaj és a cartellate vagy Szent Miklós virágai (mézes keksz). Híres borok a Gioia del Colle és az Aleatico di Puglia.Tartomány:Puglia
Település:Bari
GPS: 41° 7′ 1.71552″, 16° 52′ 18.7374″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward