» Belgium

» Belgium » Antwerpen » Flandria


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Mechelen szíve a Grote Markt a csodálatos Szent Rombouts-székesegyházzal.


A belga Mechelen város Antwerpentől délre, Flandria régióban található.

Nem kell mindig Brugge-nek lennie: a mintegy 100 kilométerrel keletebbre fekvő, 85 000 lakosával valamivel kisebb Mechelen semmivel sem marad el a népszerű nyugat-flandriai úti céltól.

A mintegy 300 reneszánsz épület, amelyek mindegyike műemlék, különösen a városközpontot varázsolja csodálatos mesebeli helyszínné.

Sétálhat a három legfontosabb piac macskakövein: a Grote Markt, a Schönmarkt és a Veemarkt.

Érdemes megnézni például a mindenre kiterjedő Szent Romuald-székesegyházat, a neogótikus városházát és a flamand beguinage-okat, amelyek az UNESCO Világörökség részét képezik.

A Dijle a történelmi központ körül folyik, ahol egy pontonúton sétálhat a botanikus kertig.

Az Atlanti-óceánnak köszönhetően Flandria éghajlata egész évben meglehetősen enyhe. Mechelen a tavaszi virágzás idején a legszebb.

Burgundi reneszánsz Mechelenben: Hof van Busleyden Múzeum újranyitása

2024. február 24-től

Mechelen a 16. században a burgundiai Hollandia pompás fővárosa volt. A Hof van Busleyden Múzeumban lenyűgöző módon elevenedik meg ez a fényes korszak. Az állandó kiállítás, a külső homlokzat és a kertek több hónapos restaurálását követően az impozáns városi palota megmutatja, hogy Mechelen milyen fontos szerepet játszott a reneszánsz szellemi és társadalmi-politikai változásaiban.

Az újranyitás alkalmából a látogatók az "Aranygyapjas lovagok: egy káprázatos mítosz feltárása" című kiállításon felfedezhetik a leghíresebb burgundi lovagrendet, és elmerülhetnek Mechelen történelmének egyik legnagyobb és legfontosabb eseményében: a lovagok 1491-es gyűlése a Grote Markton. Restaurálásuk óta először látható a 29 címer, amelyeket kifejezetten a mecheleni gyűlés számára készítettek.

2024. december 13-tól 2025. március 16-ig az "Örök tavasz" című kiállítás következik: első alkalommal Granvelle bíboros (1517-1586) értékes gobelinjei, festményei és szobrai, valamint könyvei és természeti tárgyai kerülnek a középpontba. A kiállítás négy témája - az ókor, a természet, az Újvilág felfedezése és az emberi képzelet ereje - egyedülálló betekintést nyújt egy reneszánsz kori műgyűjtő érdeklődési körébe.Tartomány:Antwerpen
Cím:Mechelen
GPS: 51° 1′ 41.29716″, 4° 28′ 49.24308″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward