» Ausztria

» Ausztria » Wien


Értékeld Te is:

A Manner cég gyártott először nápolyit: 1898-ban, "293. sz. nápolyi ostya" néven, mivel a krém alapanyagát képező mogyorót Nápoly vidékéről szerezték be.


A Manner nápolyi ostyákat mindmáig ugyanazon recept szerint készítik és 49x17x17 mm-es szeletekben, tízesével csomagolva árusítják.

Érdekesség, hogy a nápolyigyártás során keletkező felesleges hővel fűtik a környező épületeket a híres Manner gyár közvetlen közelében. A Bécs 17. kerületében működő üzem hatszáz háztartást lát el távhővel és melegvízzel. Nemcsak a környezet, de a városlakók is profitálnak belőle. A nápolyi-fűtés ugyanis évi ezer tonnával csökkenti Bécsben a szén-dioxid kibocsátást, ami 240 családi ház kibocsátásának felel meg.

A Manner nápolyi gyártója még 2012-ben határozta el, hogy 2020-ra minden termékéhez kizárólag fenntartható forrásból származó kakaót használ fel. 2021-ben még tovább lép ezen az úton: az összes nápolyi és ostyaszelet Fairtrade minősítést kap. A termékek csomagolásán ezt azonban fokozatosan tüntetik fel, hogy ne kelljen a már meglévő csomagolóanyagot megsemmisíteni.

A Manner családi vállalkozást 1890-ben többek között azért alapították, hogy az akkor még luxusnak számító csokoládét mindenki számára magas minőségben elérhetővé tegyék. A kakaóbab azóta az egyik központi eleme a cég fenntarthatósági stratégiájának. Éppen ezért 2012-ben a Manner kötelezettséget vállalt arra, hogy 2020-ig minden termékénél fokozatosan fenntartható termesztésből származó kakaóra áll át. Következő lépésként, 2021-től minden Manner nápolyi és ostya méltányos kereskedelemből származó – úgynevezett fairtrade – minősítésű kakaóval készül.

A Fairtrade-logó fokozatosan kerül majd fel a termékekre, amikor új csomagolóanyagra állnak át, így ugyanis nem kell megsemmisíteni a már meglévő készleteket. 2021 végére azonban már az összes Manner nápolyin és ostyaszeleten rajta lesz a Fairtrade-logó.

A cég számára azonban nemcsak a fenntartható beszerzés, hanem a származási ország szociális viszonyai is nagyon fontosak. Így a Manner 2013-ban átvállalta az elefántcsontparti Abobo Gare-ban található SOS-Gyermekfalu egyik házának költségeit és azóta is az osztrák cég fizeti az ott élő család éves kiadásait valamint a gyerekek taníttatásának és ellátásának költségeit.

Gyári mintaboltok:

Wien
Wilhelminenstraße 6
A-1170 Wien
Nyitva: H-Csüt.: 9-17 óra, Pén.: 9-14 óra

Alsó-Ausztria
Wolkersdorf
Johann-Galler-Str. 9
A-2120 Wolkersdorf
Nyitva: H-P.: 9-16

Felső-Ausztria
Perg
Linzer Straße 55
A-4320 Perg
Nyitva: H-Csüt.: 9-16.30, P.: 9-12.30Tartomány:Wien
Település:Wien
Cím:Wilhelminenstraße 6
GPS: 48° 12′ 58.31964″, 16° 19′ 19.72812″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward