» Ausztria

» Ausztria » Niederösterreich » Alsó-Ausztria


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Rádium tartalmú, kénes gyógyvízének köszönhetően Baden bei Wien az Osztrák-Magyar Monarchia legelőkelőbb gyógyüdülőhelye volt. Az Európa egyik leghíresebb játékkaszinójáról is híres város Bécsből könnyen megközelíthető. Az Opera mellől induló Badener Bahn villamos egy óra alatt Baden központjában van.


Ausztria fővárosának közelében Badenben Bécstől 26 km-re alakították ki nyári rezidenciájukat a Habsburgok.

Baden mozgásszervi betegségekre jó gyógyvizét már a rómaiak is ismerték és használták. Évszázadok során királyok, császárok, hercegek grófok, arisztokraták mellett zenészek, írók, művészek százai gyógyultak ill. nyaraltak a városban. Mátyás király is itt gyógyíttatta magát.

1679-ben ábrázolták a hercegfürdőt, amely meglehetősen nagyméretű medencével rendelkezett. A török 1683-as ostroma nagy pusztítást okozott a császárváros környékén. 1714-től a főtéri Szentháromságszobor elkészítésével újraindul a fürdőélet. I Ferenc már gyakori vendég, a fénykort I Ferenc József hosszú uralkodása hozta el.

Bécset Badennel saját villamosra emlékeztető vasút köti össze. A dinasztia közelsége művészeket vonzott Badenbe. Keresett itt gyógyulást Beethoven (itt komponálta az Európai Unió himnuszát, az Örömódát), koptatta sétányait Grillparzer, az idősebb Strauss és a Csárdás Királynő zeneszerzője, Kálmán Imre.

Rosarium/Rózsakert

A parkban 90.000 nm-en 20.000, több mint 600 különféle fajtájú rózsatő virágzik.

A 60-as évek végén a weikersdorfi, volt vízi palota parkjában a Hivatásos Kertészek Szövetségi Egyesületének segítségével rózsakert létesült. Júniusban, amikor virágba borulnak a rózsák, az egész világról érkeznek rózsabarátok Badenbe, a rózsanapokra. Mellette játszótér.

Römertherme Baden

Európa legnagyobb szabadon függő üvegteteje alatt 900 nm vízfelület és páratlan szépségű szauna- és fürdőtérség található. A felnőttek mellett a gyerekek és a babák is jól érzik magukat a fürdőben. 

A Bécstől 20 km-re található római termálfürdőben a hagyományos gyógykúrák mellett modern wellness létesítmények szolgáltatásait is igénybe vehetik a látogatók. A badeni kéntartalmú természetes gyógyvíz kb. 35,3 fokos amikor a felszínre ér. Elsősorban mozgásszervi panaszok kezelésére kiváló.

La Gacilly Fotófesztivál

Európa legnagyobb szabadtéri galériája 7 kilométer hosszan kanyarog Baden csodaszép parkjaiban és belvárosában. A belépés ingyenes.

A világ legjobb fotóművészei által képekben megjelenített történetek megragadó szépségének köszönhetően 2019. június elejétől szeptember végéig Baden parkjai, utcái és terei ismét egyetlen hatalmas műalkotássá lényegülnek át.

A fotóművészek munkái négy ciklusra bontva formálnak egy varázslatos, képekben megjelenített történetet, amely egyrészről ünnepélyes tisztelgés a föld előtt, másrészt aggódó kérdésfelvetés a jövőre vonatkozóan – Himnusz a földhöz, költészet a természetről, az ember és a természet kapcsolatáról.

A Josefsplatz és a strandfürdő között kialakított, csaknem 7 kilométer hosszú szabadtéri galéria egyetlen hatalmas műalkotássá varázsolja Baden belvárosát, ahol akár 280 négyzetméteres vásznakon megjelenített fotókat is megcsodálhatnak a látogatók. Tartomány:Niederösterreich
Település:Baden
Cím:Baden bei Wien
GPS: 48° 0′ 27.4356″, 16° 13′ 23.22984″
Honlap: http://www.baden.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward