» Görögország

» Görögország » Thesszália


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Vólosz a kentaurok földje és Iaszón lakhelye.


Vólosz a Pagaszitikósz-öböl partján épült a Pélion-hegység lábánál, amely a görög mitológia szerint egykoron a kentaurok földje volt. Lakhelye volt Kheirónnak, a bölcs kentaurnak és családjának. A hegység legmagasabb pontja 1651 méter magas. 

A város Iaszón mitológiai hős lakhelye volt a görög mondák szerint. Iaszón (görög betűkkel Ἰάσων) Aiszón és Polümédé fia, Krétheusz unokája; az argonauták vezetője. A legenda szerint ötven argonauta a Kr. e. XIV. században - nagyjából 200 évvel a trójai háború előtt - Kis-Ázsiába utazott, hogy segítsenek Iaszón királyfinak az Aranygyapjú megszerzésében. Iaszón megküzdött az aranygyapjút védő sárkánykígyóval és megszerezte azt Kolkhiszból Peliasz királynak, akinek feleségül vette a lányát, a varázserejű Médeiát. Médeia bosszút állt Peliasz királyon, ezért menekülniük kellett. Korinthoszban telepedtek le, ahol két fiuk született. Iaszón azonban elhagyta családját, és a korinthoszi király, Kreón lányát, Glaukét készült elvenni. Médeia mérgezett nászajándékkal megölte Glaukét és Kreónt, mi több, saját két fiát is megölte, hogy Iaszónnak még nagyobb fájdalmat okozzon. 

A város környékén található az Északi-Szporádok nevű szigetcsoport.  Vóloszból lehet hajóval a leggyorsabban eljutni a szigetcsoport valamely szigetére. Vóloszhoz a legközelebbi nagyobb sziget Szkíathosz. 

A Vólosz környékén elhelyezkedő strandok szintén a turisták kedvelt célpontjai. Tartomány:Thesszália
Cím:Volos
GPS: 39° 21′ 38.67336″, 22° 56′ 31.99927″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward