» Görögország

» Görögország » Peloponnészosz » Peloponnészosz


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Legszebb strandok a Peloponészoszon.


A kis álomsziget: Elafonisos

A Peloponnészosz jobb ujja mellett elterülő apró sziget nyaralóparadicsom. Gyönyörű, széles strandjai különösen vonzzák az utazókat. Türkizkék víz, fehér homok, cédrusfák és kiterjedt dűnék: Elafonisos remek kirándulóhely, de egyben kellemes hely a kikapcsolódásra is. Pountából komppal pár perc alatt eljuthat a kis álomszigetre. Elafonisos fővárosában, az azonos nevű festői halászfaluban azonnal elmerülhet a nyugodt szigetvilágban. Színesre festett halászhajók hevernek a kikötőben. Elafonisos temploma a tengerparton fekszik egy még apróbb szigeten.

Simos

Simos nemcsak a Peloponnészoszi-félsziget, de egész Görögország egyik legkedveltebb strandja. Talán még azt sem túlzás kijelenteni, hogy az egész mediterrán térség egyik legszebb strandja ez az egzotikusan idilli, a Karib-szigetekre is beillő partszakasz.

Az Elafaniszosz szigetén lévő Simos valójában két strand: a Megalos (a nagyobbik) a leghosszabb a szigeten, a Mikrost (a kisebbiket) pedig egy keskeny homoksáv választja el tőle – a két, szinte egyforma öböl egymás tükörképeként ível a földsáv két oldalán. A partokat borító fehér homoknak köszönhetően a tenger már-már elképzelhetetlenül türkiz árnyalatú, a víz pedig olyan kristálytiszta, hogy még az egyszerű úszás is különleges élményt jelent. Szeles időben szörfösök felbukkanása is nagy mennyiségben várható, haladóbb búvárok pedig felfedezhetik az elsüllyedt ősi várost, Pavlopetrit is.

Selinitsa

A Gythio közelében lévő strandot elég könnyű felismerni: itt ringatózik a parthoz közel Dimitriosz, a szellemhajó. A nyolcvanas években itt rekedt, rozsdanarancs színű hajóroncs ma már számtalan tengeri élőlény lakóhelye és az erre járó emberek kedvenc fotótémája; strandként valójában semmi különös nincs ebben a helyben, Dimitriosz miatt azonban mégis roppant népszerű, a búvárok is szívesen látogatják. (részletek)

Voidokilia

A Voidokilia strand formája miatt sok görögnek azért a szíve csücske, mert szerintük egy görög omega betűt formáz, de az sem véletlen, hogy a köznyelv ökörhas-öbölnek nevezi. A természetvédelmi területen álló, homokdűnékkel övezett, szélvédett strand lenyűgözően gyönyörű, ráadásul mivel természetvédelmi területen áll, különösen rendben tartott is. Ráadásul strandolás közben remekül rálátni innen Paliokasztro várának romjaira. (részletek)

Gerolimenas

Aki szívesen kihagyja a zsúfoltságot, hajlandó kicsit többet utazni, és akár azt is elviseli, hogy nem minden napszakban talál nyitva tartó tavernát a közelben, annak Gerolimenas a tökéletes választás. A Mani-félszigeten lévő hagyományos halászfalucska strandja makulátlan – fehér kavicsos part kristálykék tengerrel –, a környezet pedig kifejezetten különleges hangulatú a fából készült hajókkal és a kikötő viharvert épületeivel.

Foneas

Peloponnészosz „legismertebb ismeretlen” strandja Kardamili és Areopolisz között fekszik. Bár közel van a főúthoz, Foneast valóban nem könnyű elsőre megtalálni, szinte járatlan utakat is érinteni kell hozzá, de megéri. Itt is fehér kavicsos a part és mélykék a tenger, a strand különlegességét pedig – a rejtettségén túl – a part közepén álló hatalmas szikla adja, amely nem csak természetes árnyékot biztosít a tűző napon, de remek ugrótoronyként is szolgál.

Punta

A kékzászlós minősítésű, tehát hivatalosan is rendkívül tiszta strand szintén nagy kedvenc a görögök és a szemfüles külföldiek körében is. Punta könnyen megközelíthető, mindig nyugodt, apró kavicsos part, természetesen mesésen kék tengerrel. Két csobbanás között érdemes a egy kis hegyet mászni a háttérben húzódó Trapeza településen – a tenger felé visszanézve csodás panorámában lehet részünk.

Pori

A félsziget egyik leglátványosabb és legnagyobb, 2 kilométer hosszan elnyúló strandja olyan extrákat is kínál, mint például a tökéletes rálátás Monemvasia csodálatos erődjére. 

Kalamata

A két és fél kilométer hosszú városi strand lassan mélyülő, kellemes hőmérsékletű, nyugodt és tiszta vizéről híres. A parton minden megtalálható, ami a kényelmünkhöz kell – a napernyőktől az éttermeken át a jó kiállású vízimentőkig.

Tolo

A hagyományos halászfalucskát már Homérosz is megemlítette az Iliászban. Tolo már több évtizede kiemelten népszerű nyaralóhely, talán épp egyszerűségének köszönhetően. Aki jó strandra vágyik, ráadásul értékeli annak a hangulatát, hogy a tavernák asztalai és székei gyakran a parti homokban állnak, annak itt a helye. Nem mellékes, hogy a bájos Nafplionból is könnyű átjutni ide egy kellemes napfürdőzésre, de a közeli Hydra szigetére is áthajózhatunk, ha további strandokat is szívesen felfedeznénk.Tartomány:Peloponnészosz
GPS: 37° 21′ 47.9817″, 22° 14′ 22.33442″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward