» Ausztria

» Ausztria » Oberösterreich


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Wurzeralm síterepeinek fennsíkjai nagyszerű kiindulópontjai egy lélegzetelállító hegyi túrának, addig a számtalan témaút a tájak szépségét a történelmi és geológiai vonatkozásokkal fűzi össze.


A Wurzeralm egy magas alpesi legelő Felső-Ausztriában, Spital am Pyhrn délnyugati részén. 1400 m tengerszint feletti magasságban helyezkedik el, siklóvasúttal érhető el.

A Wurzeralm hegyi túrák kiindulópontja. A túraterület fénypontja: a 2387 méter magas Warscheneck. A csúcsra a túraútvonalak egyikén vagy a kihívást jelentő via ferratán keresztül juthat el.

Wurzelalm siklóvasút

2020 nyarán több mint negyven év után cserélték le a két nagykabint a wurzeralmi siklóvasúton. Az 1978 tavaszán átadott siklóvasút a legmodernebbek közé tartozott a világon. A kabinok több mint egymillió kilométert tettek meg baleset nélkül és közel 20 millió utast szállítottak télen-nyáron. Az új kabinok a tervek szerint legalább 20 évig biztosan üzemelni fognak.

Természet Csodáinak Világa

"Wurzeralm NaturErlebnisWelt" egy élményút gyerekeknek interaktív állomásokkal, mezítlábas-ösvénnyel és egy természet-megfigyelő állomással.

Wurzeralmon  "2 millió év 2 óra alatt" mottójára egyedülálló élményben lehet részünk. Egy vonzó és kényelmes körséta-túra során izgalmas és érdekes ismereteket szerezhetünk az Alpok keletkezéséről és történetéről napjainkig: az Alpok felgyűrődése, az ember első lépései, őskori sziklarajzok vagy vadul szétszabdalt táj - az északi Kalkalpok legmagasabban fekvésű mocsarának meglátogatása - mindez nagyszer élményt nyújt.

Brunnsteiner hegyi tó

Frauenkarbahn

A Wurzelalmról induló Frauenkarbahn kétüléses libegő segítségével eljuthatunk a csodálatos magas hegyi körútra.

Kirándulási ötletek Hinterstoderben: ittTartomány:Oberösterreich
Település:Spital am Pyhrn
Cím:Wurzelalm
GPS: 47° 39′ 52.60896″, 14° 20′ 24.67284″
Honlap: https://skisport.com/Wurzeralm/de/Bergsommer-auf-der-Wurzeralm

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward