» Ausztria

» Ausztria » Tirol


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Rekordot dönt az a gigantikus méretű függőhíd, amelyet gyalogosoknak építettek a tiroli Reutte az ehrenbergi hegyszoros fölé. A hídról lélegzeteláálító kilátás nyílik az egész régióra.


A "highline 179" nevű, 403 méter hosszú függőhíd a völgy két oldalát köti össze. Nevét onnan kapta, hogy a függőhíd alatt vezet Burgruine Ehrenberg és a Fort Claudia összekötő B179 Fernpassstraße út.

Az eddigi leghosszabb függőhíd a japán 390 méteres Kokonoe Yume Bridge függőhíd.

Az új hosszúsági rekord megdöntése érdekében a hidat a korábbi tervekkel ellentétben kissé ferdébben építették. A magasságkülönbség a két oldalon 10 méter, a maximális lejtés pedig teljes terhelés esetén 12 százalékos. A híd 110 méter magasságban ível a völgy felett. A gyalogút 1,2 méter széles, a kapaszkodót LED-világítással látták el, így az építmény éjszaka is látható: bevilágítja az ehrenbergi szoros feletti eget.

Egyszerre legfeljebb ötszázan tartózkodhatnak a nem mindennapi gyaloghídon, ezt mindkét oldalon egy-egy forgósorompó szabályozza. Az építmény maga 77 tonnát nyom, és összesen 16 kampó biztosítja.

A híd használóinak 5-6 eurós (1500-1800 forintos) díjat kell majd fizetniük. A hídról megtekinthetnek két várat: az ehrenbergi romokat az egyik, a Claudia-erődöt a másik oldalon.

Tartomány:Tirol
Település:Reutte
Cím:Reutte
Honlap: http://www.highline179.com

Még nem érkezett hozzászólás!

Régióválasztó

arrow_upward