» Görögország

» Görögország » Jón-szigetek » Sziget


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Jón-tengeri Skorpió-sziget, az Onassziszok szigete vonzza a turistákat, ahová naponta indulnak hajójáratok Lefkáda és Kefalónia szigetéről.


A szigetet Arisztotelisz Onasszisz 1963-ban vásárolta meg a görög államtól, és ott élt Maria Callas operaénekesnővel, később ott házasodott össze Jackie Kennedyvel, az 1963-ban meggyilkolt amerikai elnök, John Fitzgerald Kennedy özvegyével, ott temették el őket, és ott nyugszanak Athina anyjának, Krisztinának és nagybátyjának, Alexandrosz Onasszisznak a földi maradványai is.

Arisztotelisz Onasszisz végrendeletében kikötötte, hogy a szigeteket nem lehet eladni, és ha az örökösök
vagy az állam nem tudja fenntartani azokat, a Skorpió- és a Szparti-szigetet az általa 20 éven át irányított Olympic Airlines
légitársaságnak kell ajándékozni, hogy a cég alkalmazottai ott nyaraljanak.

Miután 1975-ben, két évvel fia, Alexander halála után elhunyt Arisztotelisz Onasszisz, majd 1988-ban meghalt Christina Onasszisz is, a sziget szinte elhagyottá vált.

A szigetet végül eladták, a néhai hajómágnás csak annak a kis kápolnának az eladását tiltotta meg, amelyben ő és gyermekei vannak eltemetve.

Athina Onasszisz, Arisztotelisz Onasszisz unokája és örököse nagyapjától hatalmas vagyont - 3 milliárd eurót (818,5
milliárd forint), más források szerint ennek a dupláját - öröklő Athinának kevés kapcsolata van szülőhazájával: nem Görögországban nőtt fel, jelenlegi is Svájcban és Brazíliában él, görögül is alig beszél. Az elmúlt években már eladta családja néhány görögországi ingatlanját és a családi ékszerek jó részét. Görögország pedig nem adta meg Athina férjének, a brazil Álvaro Miranda Netónak a görög állampolgárságot, hogy mindketten a görög olimpiai lovascsapatban versenyezhessenek.

Athina Onasszisz 110 millió euróért (30 milliárd forint) Dmitrij Ribolovljev orosz milliárdosnak adta el a nagyapjától örökölt családi szigetet, Skorpiót.

Tartomány:Jón-szigetek
Cím:Skorpios
GPS: 38° 41′ 30.84504″, 20° 44′ 32.19238″

Még nem érkezett hozzászólás!

Régióválasztó

arrow_upward