» Görögország

» Görögország » Dél-Égei-szigetek » Sziget


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Görögország leghíresebb világítótornya egy sziklán ücsörög Andros szigetének közelében. 1887-ben épült, sajnos elpusztult a második világháború idején, de 1990-ben helyreállították. Sziklába vájt lépcsősor vezet az épülethez.


Tourlitis világítótorony

A sziklacsúcson magasodó világítótorony olyan mint egy mesebeli torony, tökéletes varázslótorony lenne.

A világítótornyok közül a Tourlitis világítótoronynál sokkal hangulatosabbat nem is találhatna a görög Andros kikötőváros partjainál. Az időjárás által megkopott sziklából kiemelkedő világítótorony úgy néz ki, mintha egyenesen egy fantasy-regényből lépett volna elő.

A világítótornyot 1897-ben építették, közvetlenül a parttól nem messze, egy androszi kastélytól. A kőoszlopot, amelyre épült, a természetes erózió évezredek során alakította tökéletes talapzattá egy parti világítótorony számára. Sajnos az eredeti világítótorony a II. világháború alatt elpusztult. Egy időre a szikla megfelelő világítótorony nélkül maradt, és az egykori építmény által teremtett fantasztikus kép szinte teljesen elveszett.

A kedves világítótorony azonban a jelek szerint még egy esélyt kapott. A világítótornyot az 1990-es évek elején egy olajmágnás építette újjá. A másolat lett Görögország első automatizált világítótornya, így a világítótorony működtetéséhez nem volt szükség helyszíni őrre. De még a modern korszerűsítés ellenére is úgy néz ki a világítótorony, mintha a Dungeon and Dragonsból származna, a sziklából kivájt kanyargós lépcsővel, amely a torony ajtajához vezet.

A felújítás óta a torony a környék egyik legfontosabb turisztikai látványosságává vált, és vonzza a világítótorony-kukkolókat és fotósokat, akik azért jönnek, hogy megcsodálják egyedülálló szépségét.

Strofilas, Európa legrégebbi városa

A Kr.e. 4500-3200-ig nyúlik vissza, a késő neolitikum legnagyobb települése.

Strofilast szinte érintetlenül találták meg az 1997-ben végzett ásatások során.Tartomány:Dél-Égei-szigetek
Cím:Andros
GPS: 37° 50′ 27.28104″, 24° 51′ 44.36568″
Honlap: https://andros.gr/en/

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward