» Olaszország

» Olaszország » Lazio


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A korai római birodalomban az árulóknak tekintett embereket és bűnözőket erről a szikláról dobták a halálba.


Tarpeii-szikla egy meredek szikla a Capitoliumon, közvetlenül a Forum Romanum felett. A mai Via di Monte Caprino és Via del Tiempo területén található.

A nevet (latinul Rupes Tarpeia, olaszul Rupe Tarpea) Tarpeia, Spurius Tarpeius leánya után kapta. A katona a Capitolum védője volt a szabinok elleni háborúban. A szabinok az ő leányát, Tarpeiát kívánták megvesztegetni, hogy feljuthassanak a Capitolium dombjára. Lívius írása utal arra, hogy a szabinok azt ígérték a leánynak az árulásért, amit "bal karjukon hordtak". A szabin harcosok szokása volt nehéz arany ékszereket viselni karjukon. Ám az ékszerek helyett pajzsaikkal fizettek, és halálra zúzták vele a leányt.

Ezt követően a rómaiak erről a szikláról lökték le az árulókat és más elítélteket, kivégzési helyszíneken használták. A bűncselekmények miatt elítélt embereket a 80 méteres (25 méteres) sziklapárkányról dobták le az alábbi fórumra. Ez a kivégzési módszer szégyenbélyeget hordozott, és a halálnál rosszabb sorsnak számított. Különösen szörnyűnek tartott bűncselekmények büntetéseként tartották fenn: hazaárulás, gyilkosság és hamis tanúzás.

Mivel ma is veszélyes terület, ezért a felújítások idejére elkerítették a látogatók elől.Tartomány:Lazio
Település:Roma
Cím:Rupe Tarpea
GPS: 41° 53′ 29.34384″, 12° 28′ 56.27064″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward