» Spanyolország

» Spanyolország » Navarra » Navarra


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Navarra régió fővárosa, Pamplona az évente, július közepén megrendezésre kerülő bikafuttatásáról híres, amit a „Fiesta de San Fermín” fesztivál alatt tartanak meg.


 

Bikafuttatás

 

A marhákat - 6 felajzott bikát és ugyanennyi békésebb ökröt - 8 napon át minden nap reggel 8-kor hajtják rá a 825 méter hosszú útszakaszra, amely a Santo Domingónál lévő karámtól az arénáig tart, a keresztutcákat erre az időszakra lezárják. A táv 825 méter, amelyen a bikák és futók tömege körülbelül 3 perc alatt robog végig. A bikák élete az este folyamán az arénában ér véget, ahol a hagyományos spanyol bikaviadalokhoz hasonló corrida zajlik.

A pamplonai bikafuttatások időrekordja 2 perc 5 másodperces idővel. A nem veszélytelen program 2016-os mérlege nyolc nap alatt 64 sérült volt, akik közül 12 embert szúrtak meg a bikák, két esetben súlyosabb sebeket okozva.

A minden év július 7-14. között, a város védőszentje, San Fermín tiszteletére rendezett ünnepség rendszerint hagyományos, rendkívül látványos tűzijátékkal ér véget.

A baszk kisvárost és magát a San Fermin-ünnepet 1926-ban megjelent "Fiesta, a nap is felkel" - The Sun Also Rises című regényével Ernest Hemingway tette világhírűvé. Hemingway először 1923-ban járt a fesztivál ideje alatt Pamplonában, majd később többször is részt vett az eseményen.

Pamplonán át vezet a híres Szent Jakab-zarándokút. A zarándokok az Arga folyón a középkori Puente Magdalena hídon átkelve érkeznek Pamplona óvárosába.Tartomány:Navarra
Cím:Pamplona
GPS: 42° 48′ 45.0936″, -1° 38′ 44.7882″
Honlap: http://www.pamplona.es/

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward