» Spanyolország

» Spanyolország » Katalónia » Katalónia


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A híres bencés kolostorban keresték a nácik a Szent Grált.

Santa Maria de Montserrat a Montserrat hegyen található Katalóniában, Barcelonától 50 km-re. 880 környékén épült.

"La Moreneta"

A templom falai között található a montserrati fekete szűz gyermekével, akit csak "La Moreneta"-ként (A kis fekete) emlegetnek (valószínűleg megéghetett). A szobor 718 környékén került oda, hogy megvédjék a mórok támadásától, de később eltűnt. A megtalálása rejtélyes esemény volt 890 környékén. Egy nyáját legeltető pásztor fényt látott és énekszót hallott a hegy belsejéből. A Szűz Máriát és a fején koronát viselő gyerek Jézust ábrázoló kegyszobrocskát a legenda szerint Lukács evangélista faragta, és maga Szent Péter hozta a sziklák közé Krisztus születése után 50 évvel.

A csodás jelenség tiszteletére Sifredo el Valloso barcelonai főúr kis templomot állíttatott a Montserraton. A kolostor a XI. században létesült, a bazilika építése 1559-től 1592-ig tartott.

Nácik a Szent Grál nyomában

1940 őszén Himmler a Szent Grálra vadászott az apátság falai között, és okkult kommandója minden követ megmozgatott, hogy megtalálják a csodafegyvert. Az SS Reichsführer ugyanis azt hitte, hogy a Grál által adott természetfeletti erők segítségével a németek megnyerhetik a háborút.

Himmler a Richard Wagner által írt Parszifál bűvöletében kereste fel a montserrati kolostort, mivel a 13. századi trubadúr, Wolfram von Eschenbach írásai és más művek által inspirált zeneszerző alkotása szerint az ereklye "a Pireneusok nagyszerű kastélyában, Montsalvatban található". A nácik ennek alapján úgy gondolták, hogy Montsalvat nem lehet más, mint Montserrat, és ezt alátámasztotta az a katalán népdal is, amely szerint ott található az "élet titokzatos forrása".

Escolania

Montserrat ad otthont Európa legrégebbi fiúkórusának, az Escolaniának. Előadásaikat a bazilikában nyár és a karácsonyi ünnepkör kivételével kora délután lehet meghallgatni.

Tartomány:Katalónia
Cím:Monserrat
GPS: 41° 35′ 44.7954″, 1° 49′ 47.33112″

Még nem érkezett hozzászólás!

Régióválasztó