» Spanyolország

» Spanyolország » Andalúzia » Andalúzia


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Nyugat-Európa egyik legrégebbi, folyamatosan lakott városa, Cádiz megőrizte sajátos jellegét.


Cádizt föníciai kereskedők körülbelül 3000 évvel ezelőtt alapíthatták. A türoszi tengerészek által alapított kikötőben az onnan északra fekvő Rio Tinto bányáiban felszínre hozott ásványokat rakták hajókra. A várost később a rómaiak foglalták el, és egy hatalmas kikötővárossá építették át.

Több mint 120 őrtorony uralja a város látképét, ami egykori forgalmas kereskedelmi kikötőjének öröksége, és az aranykupolás katedrális a város jólétének jelképe. A város szíve a fehérre meszelt Casco Antiguo (óváros), ahol a szűk utcák labirintusában zöldellő terek, barokk templomok és elegáns 18. századi kereskedőházak vezetik a látogatókat. 

Egy eldugott templom, az Oratorio de la Santa Cueva neoklasszikus ékszer, Francisco Goya 18. századi spanyol mester három csodálatos festményével.

A Torre Tavira Cádiz legmagasabb őrtornya. Valamikor az Amerikából a kikötőbe behajózó hajók megfigyelésére használták a kilátón a város legjobb panorámáit, és még egy szórakoztató camera obscura is található. 

Cadiz, Spanyolország, Óceán, Nyaralás, Andalúzia, Régi

La Barrosa strand

A sokak által Spanyolország egyik legfontosabb napozó- és strandolási célpontjaként számon tartott La Barrosa strand több mint 8 kilométernyi vizet és homokot foglal magában, amely 3 részre, úgynevezett "pályákra" oszlik.

Több egymást követő évben ez az úti cél elnyerte a Kék Zászló ökocímkét, valamint a "Q for Tourist Quality" szabványt, egyéb elismerések mellett. A meleg víz és az összes létesítményének kedvező feltételei Spanyolország egyik leglátogatottabb strandjává teszik.

A "pályától" függően nagy kerteket, éttermeket, 5 csillagos szállodákat és különböző üzleteket élvezhetünk, ami lényegében egy egész turisztikai komplexumot jelent az utazók számára. Manapság már nem csak a spanyolok látogatják a La Barrosa strandot, hanem a németországi és franciaországi turisták is.

Playa de la Caleta

A "Playa de la Caleta", vagyis a La Caleta strand Cádiz egyik legikonikusabb strandja. Nyugodt vize és hangulatos, mégis otthonos légköre a minőségi élményeket keresők egyik kedvencévé teszi ezt a célpontot. Mivel csak fél kilométert tesz ki, a Caleta strand ideális a pihenésre és a kilátásban való gyönyörködésre a kevésbé látogatott napokon. 

A strand egyik legkiemelkedőbb látványossága a "Balneario de la Palma" néven ismert központi épülete, amely olyan filmekben szerepel, mint a Die Another Day (Halj meg máskor) és az El Amor Brujo, amelyet a neves rendező, Carlos Saura rendezett.

Carnaval de Cádiz

Andalúzia egyik legnagyobb tavaszi látványossága a "Carnaval de Cádiz". Ilyenkor a város látogatók ezreit vonzza. A karneváli csoportok versenyeit a Gran Teatro Falla de Cádizban tartják. A csoportok mellett kórusok, kvartettek és úgynevezett chirigotas, egyfajta bolondkórus is fellép, amely körülbelül 12 főből áll, és népdalokat ad elő.

Ezután kezdődik az utcai fesztivál. Az utolsó vasárnapon a "Cabalgata del Humor" néven ismert felvonulás az egyik csúcspont. A felvonulás a történelmi központon keresztül vezet, és látványos jelmezbemutatóval kísért. Tartomány:Andalúzia
Cím:Cadiz
GPS: 36° 31′ 47.07768″, -6° 17′ 34.43136″
Honlap: https://www.cadizturismo.com/es/

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward