» Olaszország

» Olaszország » Sicilia » Szicília


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Catania Szicília egyik legszebb és legnépszerűbb művészeti városa, ahol az Etna ereje, a Jón-tenger kristálytiszta tengere, a történelmi és régészeti örökség, a barokk templomok és paloták, az étkezési és borászati hagyományok, a zene és a vendégszeretet eredendő kultúrája egész évben várja a turistákat.


Etna

Az Etna (3370 m) Európa leghatalmasabb tűzhányója, nem messze Catania városától. Az Etna Szicília egyik fő turisztikai célpontja, évente több ezer látogatót vonz.

Giardino Bellini

Bellini szülővárosában minden róla szól, nemcsak a Teatro Massimo, a Nagy Színház viseli nevét, de Catania legszebb parkja is.

Catania legnagyobb városi parkja Vincenzo Bellinről kapta nevét. A Cataniában született zeneszerző szobrát 1866-ban helyeztek el a parkban.

A parkban a dús növényzet mellett egy kis állatkert is helyet kapott.

Catania bencés kolostora

Cataniai bencés kolostor apácái minden idejüket az imádságnak szentelték, a szomszédos bencés kolostor szerzetesei állítólag kicsit lazábban kezelték lelki kötelességeiket. Federico De Roberto dél-olasz író leghíresebb regényében, az I Viceré-ben, amely nagyon pontosan írja le Catania társadalmi és politikai hátterét az Olaszország egyesülését követő években, a szerzeteseket úgy írják le, mint akik a "Michelasso művészetét" űzik, egy olasz mondás, amellyel azt szokták jellemezni, aki tétlenkedik, kerüli a kemény munkát és a felelősséget.

Monastero di San Nicolò l'Arena néven ismert kolostoruk inkább hasonlított egy pazar nemesi rezidenciára, mint egy olyan helyre, ahová elvonulni és Istenhez imádkozni lehetett. Ráadásul nagyon nagy volt, szinte város a városban, panorámás helyen feküdt, kilátással a tengerre és az Etna vulkánra, azon a helyen, amely egykor a görög Katane kolónia akropolisza volt.

A bencés kolostor gazdagsága jelezte a vallási rend Cataniában és azon túl is megszerzett hatalmát. Ez láthatjuk, ha meglátogatjuk a komplexumot, a szobák, pincék, lépcsők, udvarok, oszlopcsarnokok és nagyon hosszú folyosók labirintusát, ahol a különböző korok építészeti stílusai egymásra épülnek. Mivel a komplexum nagy és a látnivalók sokfélék, javasoljuk, hogy vegyen részt az óránként induló vezetett túrán, amely jó áttekintést nyújt a kolostor történelméről és főbb helyszíneiről, amely ma a Cataniai Egyetem bölcsészettudományi tanszékének ad otthont.

Az első bencés kolostor a közeli Nicolosiban volt, a contrada San Nicolo l'Arena az Etna lábánál. A 16. század közepén a szerzetesek engedélyt kértek arra, hogy új kolostort építsenek a falakon belül, hogy elkerüljék az Etna kitörései és az esetleges rablótámadások jelentette veszélyt.

Így 1588-ban elköltöztek, de a sors iróniája, hogy a kolostor elpusztult az Etna 1669-es pusztító kitörése során, majd az 1693-as délkelet-szicíliai földrengés során, amely a környék legtöbb városát eltörölte. Ezeket később újjáépítették, akárcsak magát a kolostort, a barokknak abban a jellegzetesen szicíliai stílusában, amely nyolc várost, köztük Cataniát is az Unesco Világörökség részévé nyilvánította.

A jelenlegi kolostor a 18. századból származik. Az átépítést nagyrészt Giovan Battista Vaccarini építész végezte, akit a barokk nagyjai, Bernini és Borromini inspiráltak, akik mindketten Rómában dolgoztak.

Az elpusztult nyugati kerengőt újjáépítették; a keleti kerengőt egy neogótikus Caffeau-val, egyfajta kis templommal egészítették ki, ahol a szerzetesek teázni vagy kávézni gyűltek össze; könyvtárat, konyhákat, refektóriumokat és raktárakat, néhány teret a városba a pusztító vulkánkitörés során beömlő lávába ástak, illatos kerteket, botanikus kertet és a San Nicolò-templomot, amelyet a szerzetesek a Szt. Péter templomhoz hasonlított. Lenyűgöző is, egész Szicília egyik legnagyobb bazilikája; de homlokzata még mindig hiányos.Tartomány:Sicilia
Település:Catania
GPS: 37° 30′ 45.27742″, 15° 4′ 57.58187″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward