» Görögország

» Görögország » Attika » Attika


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Pireusz látnivalói.


Pireusz helyreállítja a tengerpartot

Pireusz a Temisztoklész-parti tengerpart helyreállításának célja, hogy a tengerpart, a település egyik legszebb helye, az úgynevezett athéni riviéra központi része legyen.

A város közleménye szerint az új tengerpart a kultúra és a turizmus központja lesz, valamint egy kiváló új üzleti célpont.

A terület a gyalogosok számára lesz kijelölve, de kerékpárút, valamint kis kiszolgáló utcák is lesznek.

Továbbá, egy tengerparti sétány segít majd az utazóknak és a helyieknek megismerni a Kononei-falat, egy kis régészeti lelőhelyet, amely egy ősi tengerpartot tartalmaz. Az átépítési terv parkolóhelyek kialakítását írja elő, valamint rámpák létesítését, hogy a fogyatékkal élők számára lehetővé tegyék a fal megközelítését. Magát a helyszínt megőriznék, alkalmassá tennék a turistaforgalom lebonyolítására, és díszvilágítással világítanák meg.

Továbbá felújítják a pireuszi betontornyot is. A pireuszi torony a környék egyik alapköve volt, mint egy szürke betonhéj, amely fél évszázada befejezetlenül magasodott a nyüzsgő kikötőváros fölé. Most, az új európai finanszírozásnak köszönhetően a helyi hatóságok befejezhetik a projektet, és a torony 2023-ban megnyílhat.

Metróval Athénból Pireuszba

Athén belvárosából a pireuszi kikötőbe ezentúl 26 perc alatt lehet eljutni.

Kyriakos Mitsotakis görög miniszterelnök 2022. október 10-én felavatta az új metróvonalat, amely összeköti Athént a pireuszi kikötővel. A 3-as vonalat hosszabbították meg három új állomással, a "Maniatika" és a "Pireusz" megállóval, valamint a "Városi Színházzal".Tartomány:Attika
Cím:Pireus
GPS: 37° 56′ 35.37384″, 23° 38′ 49.41348″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward