Szent Iván-éj – A lángoló folyó

2012. február 1.

Szent Iván-éj – A lángoló folyó

Az év legrövidebb éjszakáján a Duna mindkét partja ünnepi fényekbe öltözik.

Az év legrövidebb éjszakáján a Duna mindkét partja ünnepi fényekbe öltözik.
A Duna egyik híres-nevezetes szakaszán – Ybbstől, onnan, ahol a nibelungengaui régió kezdődik, és ahol a szomszédos, a világörökség részévé nyilvánított Wachau végződik – a Szent Iván-éjt a folyó felszínén és magasan afelett világító, káprázatos fények ezreivel ünneplik.

A számtalan fény ráadásul kétszer annyinak tűnik, ahogy visszatükröződik a folyó vizében. A Duna felszínén ringatózó gyertyák ezrei arany szőnyegként úsznak a folyó partjai mentén. Az est leszálltával a szőlőskerteket reszkető fáklyafény világítja meg, sejtelmes villódzásba öltöztetve az egész völgyet. Az egymás után lángra kapó máglyák fénye, ha lehet, még feledhetetlenebbé teszik az élményt. Az ünnepség végén a folyó mindkét partján nagyszabású tűzijáték köszönti a várva várt, végtelennek tetsző nyári napokat. Spitz és környéke egy látványos tűzzel, fáklyákkal, fénnyel és tüzijátékkal elárasztott színpaddá alakul. Számtalan helyen kóstolhatjuk meg a helyi ételeket az étvágygerjesztő népzenei kíséret mellett.
A Wachaui Szent Iván-éj, június 18-án, még a nyári napforduló előtt kerül megrendezésre. Az álomszuszékok egy héttel később látogatnak el Egy héttel később a nibelungengaui régióban virraszthatják végig a vendégek a június 25-i fehér éjszakát.

Szentivánéji Fesztivál
2012. június 16. Region Nibelungengau
2012. június 23. Region Wachau

http://www.sonnenwende.at/sonnenwende/