» Olaszország

» Olaszország » Sicilia » Szicília


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Catania Szicília egyik legszebb és legnépszerűbb művészeti városa, ahol az Etna ereje, a Jón-tenger kristálytiszta tengere, a történelmi és régészeti örökség, a barokk templomok és paloták, az étkezési és borászati hagyományok, a zene és a vendégszeretet eredendő kultúrája egész évben várja a turistákat.

Etna

Az Etna (3370 m) Európa leghatalmasabb tűzhányója, nem messze Catania városától. Az Etna Szicília egyik fő turisztikai célpontja, évente több ezer látogatót vonz. 

A vulkán termékeny lávatalajából származik a téli hónapokban Európa-szerte értékesített citrom és narancs nagy része. Emellett a mintegy 3323 méter magasan fekvő Etna hűvös őszi szelei és az ásványi anyagokban gazdag vulkáni kőzet Olaszországban egyedülálló fehér- és vörösborokat termel.

Giardino Bellini

Bellini szülővárosában minden róla szól, nemcsak a Teatro Massimo, a Nagy Színház viseli nevét, de Catania legszebb parkja is.

Catania legnagyobb városi parkja Vincenzo Belliniről kapta nevét. A Cataniában született zeneszerző szobrát 1866-ban helyeztek el a parkban.

A parkban a dús növényzet mellett egy kis állatkert is helyet kapott.

Catania bencés kolostora

Cataniai bencés kolostor apácái minden idejüket az imádságnak szentelték, a szomszédos bencés kolostor szerzetesei állítólag kicsit lazábban kezelték lelki kötelességeiket. Federico De Roberto dél-olasz író leghíresebb regényében, az I Viceré-ben, amely nagyon pontosan írja le Catania társadalmi és politikai hátterét az Olaszország egyesülését követő években, a szerzeteseket úgy írják le, mint akik a "Michelasso művészetét" űzik, egy olasz mondás, amellyel azt szokták jellemezni, aki tétlenkedik, kerüli a kemény munkát és a felelősséget.

Monastero di San Nicolò l'Arena néven ismert kolostoruk inkább hasonlított egy pazar nemesi rezidenciára, mint egy olyan helyre, ahová elvonulni és Istenhez imádkozni lehetett. Ráadásul nagyon nagy volt, szinte város a városban, panorámás helyen feküdt, kilátással a tengerre és az Etna vulkánra, azon a helyen, amely egykor a görög Katane kolónia akropolisza volt.

A bencés kolostor gazdagsága jelezte a vallási rend Cataniában és azon túl is megszerzett hatalmát. Ez láthatjuk, ha meglátogatjuk a komplexumot, a szobák, pincék, lépcsők, udvarok, oszlopcsarnokok és nagyon hosszú folyosók labirintusát, ahol a különböző korok építészeti stílusai egymásra épülnek. Mivel a komplexum nagy és a látnivalók sokfélék, javasoljuk, hogy vegyen részt az óránként induló vezetett túrán, amely jó áttekintést nyújt a kolostor történelméről és főbb helyszíneiről, amely ma a Cataniai Egyetem bölcsészettudományi tanszékének ad otthont.

Az első bencés kolostor a közeli Nicolosiban volt, a contrada San Nicolo l'Arena az Etna lábánál. A 16. század közepén a szerzetesek engedélyt kértek arra, hogy új kolostort építsenek a falakon belül, hogy elkerüljék az Etna kitörései és az esetleges rablótámadások jelentette veszélyt.

Így 1588-ban elköltöztek, de a sors iróniája, hogy a kolostor elpusztult az Etna 1669-es pusztító kitörése során, majd az 1693-as délkelet-szicíliai földrengés során, amely a környék legtöbb városát eltörölte. Ezeket később újjáépítették, akárcsak magát a kolostort, a barokknak abban a jellegzetesen szicíliai stílusában, amely nyolc várost, köztük Cataniát is az Unesco Világörökség részévé nyilvánította.

A jelenlegi kolostor a 18. századból származik. Az átépítést nagyrészt Giovan Battista Vaccarini építész végezte, akit a barokk nagyjai, Bernini és Borromini inspiráltak, akik mindketten Rómában dolgoztak.

Az elpusztult nyugati kerengőt újjáépítették; a keleti kerengőt egy neogótikus Caffeau-val, egyfajta kis templommal egészítették ki, ahol a szerzetesek teázni vagy kávézni gyűltek össze; könyvtárat, konyhákat, refektóriumokat és raktárakat, néhány teret a városba a pusztító vulkánkitörés során beömlő lávába ástak, illatos kerteket, botanikus kertet és a San Nicolò-templomot, amelyet a szerzetesek a Szt. Péter templomhoz hasonlított. Lenyűgöző is, egész Szicília egyik legnagyobb bazilikája; de homlokzata még mindig hiányos.

Bűnözés

Az olasz Belügyminisztérium hivatalos adatai szerint Cataniában a legmagasabb a bűnözési ráta Szicíliában.

Tartomány:Sicilia
Település:Catania
GPS: 37° 30′ 45.27742″, 15° 4′ 57.58187″

Még nem érkezett hozzászólás!