Legfrissebb hírek

Spanyol hírek

Göteborg és Malaga az intelligens turizmus új fővárosai

Göteborgot és Malagát választották az intelligens turizmus 2020-as európai fővárosainak.

Letolt gatyájú Trump és Obama a legkelendőbb ajándékok Katalóniában

Trump jelenlegi és Barack Obama volt amerikai elnök caganer figurái a legkelendőbbek a hagyományos katalán karácsonyi szobrocskák között.

Szenzációs kiállításokkal ünnepli 200 éves fennállását a madridi Prado Múzeum

Az ünnepségsorozat a Prado történetét kronológiai sorrendben bemutató tárlattal vette kezdetét. 2019 tavaszán bemutatja a Velázquez, Rembrandt, a spanyol és holland aranykor című kiállítást, majd a Fra Angelico és a firenzei reneszánsz kezdetei elnevezésű kiállítást. 

Az Altamira-barlangban újabb őskori kéznyomokat találtak

Az UNESCO világörökség részének számító észak-spanyolországi Altamira-barlangban három új, legalább 20 ezer évesre becsült kéznyomatot azonosítottak kutatók.

Karácsonyi fények ragyognak egyre több spanyol városban

Madrid ragyogását világhírű divattervezők, designerek, építészek által tervezett fényfüzérek biztosítják. Barcelonában 100 kilométernyi útszakaszt díszítenek egyebek mellett világító csillag, jégvirág és madár motívumok.     

Új spanyol bejegyzések

Santa Maria de Montserrat kolostor

A híres bencés kolostorban keresték a nácik a Szent Grált.

Gaudi épületei Barcelonában

Európában Antoni Gaudí (1852-1926) katalán építész a szecesszió egyik legérdekesebb, legeredetibb egyénisége. Fantasztikus épületei - a Sagrada Família, a Güell park, a Casa Mila és a Casa Batlló Barcelonában - ma is csodálatra késztetik az embereket. A Casa Milá és a Casa Batlló Barcelona lakóépületnek tervezett, ma már múzeumként működő jellegzetes épületei.

Guggenheim Múzeum

Az 1997-ben megnyílt, Frank Gehry amerikai építész által tervezett épület mára Bilbao városának jelképévé vált.

Altamira-barlang

A falfestményeiről híres barlang a paleolitikum művészetének legismertebb lelőhelye, az észak-spanyolországi Santandertől 30 kilométerre nyugatra fekszik. Altamira minden spanyol személyes képzeletének része. Még a megkínzott bikák szépsége által megejtett Pablo Picasso is kijelentette állítólag: "Altamira után minden csak dekadencia".

Sagrada Familia

Antoni Gaudi legismertebb műve a Barcelona jelképévé magasodott Sagrada Família (Szent Család)-templom. A Sagrada Familia évi 4,5 millió látogatójával a legnépszerűbb műemlék Spanyolországban.

Gaztelugatxe

Gaztelugatxe egy kis sziget Baszkföldön, a Vizcayai-öbölben, amelyet egy kétlyukú kőhíd köti össze a parttal.

Finisterre-fok

A Finisterre-fok a Szent Jakab zarándokút utolsó állomása. A középkorban a zarándokok a világ legszélének tartották.

Caminito del Rey

A királyok ösvénye a világ egyik legveszélyesebb hegyi ösvénye, El Chorro kanyon falára erősítve. Évente 600 ezren keresik fel.

Alhambra

Az Alhambra a mór építészet egyik leghíresebb alkotása Granada közelében, ahonnan a mór kalifák 800 éven át uralkodtak Spanyolország legnagyobb része fölött - mindaddig, amíg Ferdinánd király és Izabella királynő 1492-ben ki nem utasította őket. A palota ma az UNESCO világörökségi listáján szereplő nevezetes turisztikai látványosság.

Zaragoza

Zaragoza Aragónia fővárosa. Az Aragóniai Királyság egykori fő- és koronázó városa.

Pamplona

Navarra régió fővárosa, Pamplona az évente, július közepén megrendezésre kerülő bikafuttatásáról híres, amit a „Fiesta de San Fermín” fesztivál alatt tartanak meg.

Albarracin

Albarracín rózsaszín épületei a hatalmas sziklák előterében érdekes kontrasztot alkotnak.

Calella De Palafrugell

Calella De Palafrugell egy hangulatos nyaralóhely a katalán Costa Brava tengerparton. Az egykori halászfalu strandjainak kiváló vízminőségét a kék zászlós besorolás is garantálja.

San Sebastián

Rendszeresen európai tengerpart-toplisták élén végez San Sebastián és a Kagyló-öböl (Playa de la Concha).

Olite

Olite olyan, mintha egy mese elevenedne meg, középkori királyi várának csipkés falai, titkos átjárói, tornyainak sokasága fantasztikus látványt nyújt. A várat körülvevő szűk utcák is rendkívül hangulatosak .

TOP 10 - A legkeresettebb attrakciók

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward