» Olaszország

» Olaszország » Trentino-Alto Adige » Dél-Tirol


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Schenna: A hely, ahonnan talán a legszebb kilátás nyílik Meranra.


A Merano fürdőváros fölötti fennsíkon fekvő Schenna évente akár 300 napos napsütést is élvezhet.

A kis település a dél-tiroli Merano fürdőváros felett fekszik, és a helyi Ifinger és Hirzer hegyek csúcsai alatt kacsázik.

A hatalmas Dél-tiroli Alpok hátterében, egy napsütötte fennsíkon fekvő Schenna olyan, mint egy természetes kilátóterasz Meran felett. A városhoz közel, mégis a természet közepén fekvő, közel 3000 lakosú kisközség már korán népszerű hétvégi úti céllá fejlődött. A turizmus azonban nem ártott a falu varázsának. Schenna még mindig elvarázsolja eredeti bájával.

Érdemes megnézni a régi és az új plébániatemplomokat, amelyek tornyai uralják a városképet. Nem látogatható, de kívülről is gyönyörű látványt nyújt a Schenna-kastély. Ma is Johann főherceg és felesége leszármazottai lakják, akiknek pompás mauzóleuma a falu szélén áll. Azok, akik többet szeretnének megtudni a már a római korban benépesült Schenna történetéről, részt vehetnek egy történelmi túrán.

Közvetlenül a falu kapujában túraútvonalak széles hálózata nyílik, valamint a Schenna-Hirzer-Meran 2000 Nature Fitness Park és a Taser magaskötélpálya.

A kis településre az év bármely szakában érdemes ellátogatni - köszönhetően Dél-Tirol mediterrán éghajlatának. Schenna évente akár 300 napot is süt a nap. A túrázók május és szeptember között találják meg a legjobb feltételeket a kiterjedt túrákhoz, míg a téli sportok szerelmesei december és március között a Merano 2000 révén a fehér Eldorádót találják a küszöbükön.

Schenna vára

A várat 1346-ban emeltette Petermann von Schenna, Maultasch Margit kegyence. 1844-ben Habsburg János főherceg vette meg. A vár ma is a család tulajdonában van.

A vár története a 14. században kezdődik, először 1346-ban említik az okiratok. Akkoriban ez egy korábbi épület volt, amely valójában inkább kastély volt, mint vár. A következő évszázadokban sokszor cserélődtek a tulajdonosok, mindenki átalakította, felújította a kastélyt, így lett a mai.

Merano grófjai jelenleg a kastélyban élnek, és kis szerencsével egyikük személyesen vezeti a túrát. A Schenna-kastélyhoz egy hídon keresztül jutunk el, és a várbörtön mellett a belső udvarba juthatunk. Különféle helyiségek várják a látogatókat, egy reneszánsz kori terem, valamint egy képgaléria és fegyvergyűjtemény. Különlegessége a hozzátartozó mauzóleum, amely gótikus stílusban épült, és vizuálisan is kiemelkedik.Tartomány:Trentino-Alto Adige
Település:Schenna
GPS: 46° 41′ 28.74664″, 11° 11′ 17.76718″
Honlap: http://www.schloss-schenna.com

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward