Látnivalók


Kulcsszó
Ország
Tartomány
Település
Címkék

Kezdődátum:
Záródátum:
Események:
Keresés a közelben

Alhambra

#Andalúzia     #Vár és kastély     #Világörökség    

Az Alhambra a mór építészet egyik leghíresebb alkotása Granada közelében, ahonnan a mór kalifák 800 éven át uralkodtak Spanyolország legnagyobb része fölött - mindaddig, amíg Ferdinánd király és Izabella királynő 1492-ben ki nem utasította őket. A palota ma az UNESCO világörökségi listáján szereplő nevezetes turisztikai látványosság.

Andalúzia: legendák, mítoszok, babona

#Andalúzia    

Andalúzia nevezetességeit és látnivalóit - a córdobai mecsettől a granadai Alhambrán keresztül a sevillai katedrálisig - többmillió turista látogatja évente. Azt azonban csak kevesen tudják, hogy ezekhez a szent helyekhez milyen legendák, mítoszok, mágikus hitek és babonák fűződnek.

Baelo Claudia római kori város

#Andalúzia     #Múzeum    

Tarifa (Cádiz) mai városához közel, a marokkói partokkal szemben lévő Baelo Claudia az egyik legjobb állapotban fennmaradt római kori város Spanyolországban.

Caminito del Rey

#Andalúzia    

A királyok ösvénye a világ egyik legveszélyesebb hegyi ösvénye, El Chorro kanyon falára erősítve. Évente 600 ezren keresik fel.

Córdoba

#Andalúzia     #Világörökség    

Córdoba belvárosa 1984-ben felkerült az UNESCO Világörökség-listájára.

Juzcar a hupikék Aprajafalva Andalúziában

#Andalúzia    

A málagai faluban forgatták a Hupikék törpikék c. filmet. A forgatás és a házak különleges színe miatt a falu különleges turisztikai vonzerőre tett szert és több mint 80 ezer látogatót vonz.

Málaga

#Andalúzia    

A város leghíresebb szülöttje Pablo Picasso, így természetes, hogy Málagaban sok galériát találunk az ő alkotásaival. A Plaza de la Merced téren található az a ház, ahol Picasso 1881-ben született.

Ronda

#Andalúzia    

Ronda kirándulók kedvelt úti célja.

Sevillai katedrális

#Andalúzia     #Templom és kolostor     #Világörökség    

A sevillai katedrális (Székes Szűz Mária katedrálisa, Catedral de Santa María de la Sede) egy római katolikus székesegyháza. Az épületben található Kolumbusz Kristóf sírhelye.

Trafalgar-fok

#Andalúzia     #Szirt és fok    

A Trafalgar-fok (spanyolul Cabo Trafalgar) egy földnyelv a dél-spanyolországi Cádiz tartományban.

Régióválasztó