» Németország

» Németország » Észak-Rajna-Vesztfália


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:A Königswinter melletti Drachenburg kastély a legendás Drachenfels és az azonos nevű várromok alatt fekszik a Siebengebirge természetvédelmi parkban. Rekordidő alatt, 1882 és 1884 között épült Stephan von Sarter pénzügyi vállalkozó reprezentatív rezidenciájaként, aki azonban soha nem lakott a kastélyban.

Ma a kastélyt szinte eredeti állapotában őrizték meg, és nyitva áll a turisták előtt. Az állandó kiállításon a látogatók megtudhatják, hogy a Schloss Drachenburg valójában miért nem kastély és nem is palota, hanem "egy túl nagyra nőtt villa". Itt található a Konzerválás Történeti Múzeuma és a Gründerzeit Múzeum.

A kastélyt gyalogosan az Eselswegen keresztül (legalább egy óra séta) vagy a Drachenfelsbahn közeli középső állomásán keresztül lehet megközelíteni. A Drachenbahn a legrégebbi fogaskerekű vasút, amely egész Németországban még mindig üzemel. A főszezonban a járat 30 percenként közlekedik, és a vendégeket a Drachenfels-csúcs alá szállítja. A Drachenfelsplateau-ról csodálatos kilátás nyílik a Rajna-vidékre és a Siebengebirge-re. A királyfalvi Siebengebirgsmuseumban megtekinthető az egykori Drachenfels várának makettje.Tartomány:Észak-Rajna-Vesztfália
Cím:Schloss Drachenburg
GPS: 50° 40′ 7.17204″, 7° 12′ 22.82346″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward