» Svájc

» Svájc » Graubünden


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Az új alpesi körutazás a régió négy leglátványosabb látnivalóját köti össze. A klasszikus útvonalakkal ellentétben nem csak az autóra, hanem a különböző közlekedési eszközökre is támaszkodik.
 

A Svájci Nemzeti Park, a Diavolezza gleccservilág, a Landwasser viadukt és a Rajna-szurdok alkotják az Alpesi Kör, a Graubündenen átvezető új túraútvonal sarokköveit. Azért esett a választás erre a négy látnivalóra, mert mindegyikük egyedülálló: például a Rhétai Vasút Albula és Bernina vonala - amelynek legimpozánsabb építménye a Landwasser-viadukt - egyike annak a három vasútvonalnak a világon, amely az UNESCO Világörökség címét viseli. A Svájci Nemzeti Park a maga részéről az Alpok legrégebbi nemzeti parkja, az egyetlen Svájcban, és Európa egyik legjobban védett természetvédelmi területe.

Az új Alpesi Kör célja, hogy felhívja a körutazásokhoz és autós utazásokhoz vonzódó vendégek figyelmét a régióra, mint üdülési célpontra, és megkönnyítse számukra a tervezést. Ez utóbbira három útvonaljavaslat áll rendelkezésre: A rövid (150 km) és a közepes (200 km) három, a hosszú (450 km) pedig mind a négy élménydús helyszínt felkeresi.

Ha a Királytúra mellett dönt, érdemes legalább egy hetet, de még jobb, ha tíz napot tervez. Mert a négy fő látványosságon kívül még sok más felfedeznivaló is van az útvonal mentén. 

Ha úgy dönt, hogy a körutazást közúton teszi meg - függetlenül a járműválasztástól -, akkor 13 graubündeni hágót kell megmászni. Néhány közülük, mint például a San Bernadino-hágó vagy az Albula-hágó, egész Európa legszebbjei közé tartozik.Tartomány:Graubünden
GPS: 46° 41′ 45.8214″, 9° 36′ 9.84636″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward