» Svájc

» Svájc » Nidwalden » Luzerni-tó


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A cabrio Stanserhorn felvonó elődje 125 évvel ezelőtt épült. 1893-ban szállított először utasokat fel a hegyre.


Svájcban a festői Vierwaldstättersee, illetve a híres Pilatus-hegy szomszédságában található 1898 méter magas Stanserhorn.

A Stans felett emelkedő hegy, az 1898 méteres Stanserhorn népszerű turistacélpont. Régen egy 1893-ban épített vasút vezetett fel egészen a csúcsig, míg 1970-ben egy villámcsapás okozta tűzben leégett a csúcson épített szálloda és az alagsorában lévő vasúti irányító. A vasút felső és középső szakaszát később, 1975-ben felvonóval pótolták. 

Ez a nagykabinos lift egészen 2011 októberéig üzemelt, amikor is teljes átalakításon esett át. 2012 júniusában nyílt meg az új és addig a világon egyetlen ilyen konstrukciójú emeletes liftje, amelynek felső szintje teljesen nyitott, innen is kapta a Cabrio-Bahn elnevezést. A kétszintes kabinosban, alul és felül, összesen 60 utas fér el. Hat és fél perc alatt teszi meg a 2320 méteres távot.

A kabin tetejéről szabad kilátás nyílik a környező hegyekre és lélegzetelállító élmény közvetlen kapcsolatba kerülni a tájjal. Tiszta időben ellátni Franciaország elzászi vidékére és Németországba a Fekete-erdőre is.

A csúcson, 1850 méteren ma egy 2001-ben épített forgó étterem, a Rondorama található.Tartomány:Nidwalden
Cím:Stans
GPS: 46° 57′ 25.89336″, 8° 21′ 57.48192″
Honlap: https://www.stanserhorn.ch/de

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward