» Svájc

» Svájc » Valais

4 Vallées: Verbier - Nendaz - Tyon - Veysonnaz


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:"Négy Völgy sírégió" (Trois Vallées) része, amely Wallis tartomány francia nyelvjárású vidékén fekszik, és összesen öt síterepet foglal magába, ezek: Verbier, La Tzoumaz, Nendaz, Veysonnaz és Thyon. Valóságos mega sícentrum, s egyike a világ legnagyobb síterepeinek. 410 km kezelt pálya és 89 felvonó hálózza be a vidéket.

Verbier látványossága a 3300 méter magasan elterülő Mont Fort gleccser, amely nagyszerű pályákat és kiváló porhavat kínál a sízőknek és snowboardosoknak egyaránt. A Mont Fort hegyről induló pálya 15 km hosszú, s ezzel méltán került be a világ leghosszabb pályáinak a sorába. A pálya helyenként 77 százalékos meredekségű!

Verbier éjszakai élete is meglehetősen pezsgő; számtalan bár, pub és diszkó kínál felejthetetlen szórakozást az Alpok szívében.

La Tzoumaz a Rhone bal partja fölött terül el Martigny és Sion között. Egy igazi családi síterep, melyre a harmónia és a nyugalom jellemző. Télen az egész környék egy igazi télisport paradicsommá növi ki magát. Köszönhetően északi fekvésének lejtői egészen április végéig problémamentesen sízhetők. A ródlisok számára a 10 km-es szánkópálya jelent kihívást.

Nendaz sok hagyománnyal rendelkező üdülőfalu, így híres sajtkészítőiről.Tartomány:Valais
Cím:Verbier
GPS: 46° 5′ 48.46164″, 7° 13′ 42.77208″
Honlap: http://www.4vallees.ch/

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward