» Svájc

» Svájc » Vaud » Genfi-tó

Karácsonyi hangulat a Genfi-tó körül


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Genfi-tó partján 140, karácsonyi díszben pompázó faházikóban kínálnak a régióból és azon kívülről származó kézműves termékeket, helyi finomságokat és karácsonyi specialitásokat.


A csodálatos karácsonyi ruhába öltözetett Montreux nemcsak a Genfi-tó partján található sétányon felépített hagyományos karácsonyi vásárával kápráztatja el látogatóit. A karácsonyi vásár mellett számos egyéb adventi rendezvény gondoskodik a karácsonyi hangulat megteremtéséről.

A montreux-i adventi vásár mellett számtalan további módon is megünneplik az adventet a Genfi-tó környékén. Érdemes felfedező útra indulni Caux-ba, az autentikus karácsonyi falvacskába, ahol Lappföldről érkezett rénszarvasok, egy életnagyságú adventi betlehem és egy mitológiai figurákkal benépesített varázserdő tekinthető meg egy helyen. 

A Rochers-de-Naye-n pedig maga a Télapó fogadja a gyermekeket karácsonyi műhelyében. A tó partján található Chillon kastélyban megelevenedik a középkor – dalnokok, lovagok és várkisasszonyok töltik meg a tereket, valamint tűnnek fel a mesefesztivál alkalmával. 

Avenches-ben novembertől februárig az amfiteátrumba invitálják a korcsolyázás és jégkorongozás szerelmeseit. Talán szokatlan, de annál inkább magával ragadó helyszín egy jégpályának Avenches arénája, ahol várják a jeges sportok kedvelőit. Az első év sikerei után a szervezők tovább bővítették az „Aventicum on Ice” kínálatát. A jégfelületet méretét 450-ről 600 négyzetméterre növelték. Egy fűtött fakunyhóban kapott helyett a recepció, egy kis kávézó, valamint a ruhatár. Emellett a La Banquise étteremben változatos és ízletes fogásokkal várják a vendégeket.Tartomány:Vaud
Település:Montreux
GPS: 46° 25′ 51.89916″, 6° 54′ 46.77156″
Honlap: https://www.montreuxnoel.com/

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward