» Svájc

» Svájc » Appenzell Innerrhoden


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Az Appenzeller Alpokban, az Ebenalp hegycsúcson található a híres, sziklába vájt, Äscher étterem.


Wildkirchli - neandervölgyiek barlangja

A Wildkirchli-barlangban neandervölgyi emberek 30-50 ezeréves táborát ásták ki.

Egykor a neandervölgyi ember népesítette be azokat a barlangokat, ahova most felvonó viszi a turistákat. Ösvény vezet a három őskori barlangot magában foglaló Wildkirchli barlangrendszerhez, ahol 40.000 évvel ezelőtt emberek éltek. Az ő nyomaikat 1940-ben fedezték fel, de jóval korábbról származó barlangi medve maradványait is feltárták a barlangokban, csontvázát kiállítva nézhetik meg a látogatók. 1658-1853 között remeték lakták a járatokat, közülük az utolsó szakadékba zuhant, utána a barlangok elhagyatottá váltak egészen addig, míg 1972-ben meg nem kezdték a restaurálásukat. Ma már könnyen megközelíthetők az ebenalpi kabinos felvonó állomástól (Seilbahn Ebenalp).

Gasthaus Äscher - sziklábavájt, 170 éves étterem

A sziklacsúcson található, klasszikussá vált, a páratlan panorámájú vendéglátóhely 1884-ben nyílt meg a túrázók számára. Elismerő díjaknak köszönhetően a világ minden tájáról tömegesen érkeztek turisták. A régi, archaikus épület azonban erre nem volt felkészülve. A folyóvíz hiánya, és megbízhatatlan energiaszolgáltatás miatt a tulajdonos az 2018-ban  bezárta üzletét. A turisták azonban továbbra is látogatták a hegycsúcsot vagy különböző túraútvonalakon, vagy a Wasserauen nevű faluból induló felvonót igénybe véve (Seilbahn Ebenalp, hegyállomástól kb. 15 perc séta)). A legendás hely ezért felújítva, modernizálva 2019-ben újra megnyílt.

A felújítás nem volt könnyű, mert a hely UNESCO világörökségi helyszín. A környéken, barlangokban folytatott régészeti ásatások is korlátokat szabtak a korszerűsítésnek, valamint a vezetékes víz megteremtése is bonyodalmakba ütközött.

Az étlapon meghagyják a klasszikus svájci gasztronómiára építő menüt, a rösztit, a különböző sült kolbászokat és a hagyományos csokoládés desszerteket. Más érdekességgel is szolgálnak majd a vendégek számára: ilyen például a helikopterrel ide szállított zongora, valamint az 1940-es évekig vezetett, muzeális értékű vendégkönyv.

Seilbahn Ebenalp

Völgyállomás: Wasseauen 867 m

Hegyállomás: Ebenalp 1590 mTartomány:Appenzell Innerrhoden
Cím:Ebenalp
GPS: 47° 16′ 58.52316″, 9° 24′ 38.34252″
Honlap: https://www.ebenalp.ch/startseite

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward