» Olaszország

» Olaszország » Liguria


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

La Spezia jó kiindulópont a Cinque Terre-i kirándulásokhoz.


A festői La Spezia-öböl közvetlenül a Cinque Terre mellett fekszik. Mivel olyan költők, mint Dante, Byron, Shelley és Goethe itt kaptak ihletet fontos irodalmi művek megírására, Liguria legszebb és legnagyobb öblét a "Költők öblének" ("Golfo dei Poeti") is nevezik.

A La Spezia kikötőváros közelében fekvő Lerici és Portovenere a legszebb, legnagyobb, de egyben legexkluzívabb üdülőhelyek.

A La Spezia-öbölben fontos katonai kikötő található. Ez a világháborúk idején nem feltétlenül szolgált jó szolgálatot a városnak. 

Magasan La Spezia fölött található a Catello San Giorio, az erődítménykomplexum fantasztikus kilátást nyújt az öbölre, és itt található a Régészeti Múzeum. Kiemelendőek a lungianai sztélék, valamint a mezőkön és az erdőben talált titokzatos kőfigurák, amelyek valószínűleg egy római kor előtti kultuszból származnak.

A La Spezia melletti Zoagli falu híres a bársony és a selyem damasztról. A múltban számos kézműves műhely működött, amelyek közül néhány még ma is létezik, és meg lehet nézni őket munka közben, például a Tessitura Artigianale-ban.

Végül pedig La Spezia nyüzsgő Prione negyedében is érdemes sétálni. Különösen aperitif idején, amikor a nap eltűnik a Tengeri Alpok és a Virágok Riviérája mögött.Tartomány:Liguria
Cím:La Spezia
GPS: 44° 14′ 18.11742″, 9° 41′ 28.43747″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward