» Olaszország

» Olaszország » Liguria


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Palmaria, Tino és Tinetto a Ligur-tenger három szigete. Palmaria a Világörökség része.


Palmaria a Ligur-tengerben, a La Spezia-öböl nyugati részéhez közel fekszik. A sziget egy hármas szigetcsoport egyik tagja, amely Porto Venerétől délre Tino és Tinetto mellett emelkedik ki a tengerből.

A sziget háromszög alakú, s a Porto Venere valami a La Spezia-öböl felé néző oldalai lakottak. Néhány ház, étterem található rajta valamint az Olasz Haditengerészet építményei (a Conte di Cavour erőd, az Umberto I. őrtorony stb.). Nyugati oldalán található a nehezen megközelíthető Grotta Azzura (Kék-barlang) valamint a Grotta dei Colombi barlang, amelyben számos pleisztocénből származó ősmaradványt találtak. A régészeti leletek alapján (csontok, eszközök) a kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a sziget legalább öt ezer éve lakott. A sziget déli oldalán valaha portor (helyi márványféle) fejtő működött.

1997-ben a szigetet Portovenerével és Cinque Terrével együtt az UNESCO a Világörökség részének nyilvánította. A bizottság indoklása szerint a kelet-liguri riviéra, Cinque Terre és Porto Venere között egy kiemelkedő értékű kulturális helyszín, egy rendkívül festői táj, amely az ember és természet harmonikus kölcsönhatásának révén jött létre és amely évezredek óta jól szemlélteti az a hagyományos életformát, ami napjainkban is meghatározza az itt élő közösségek társadalmi és gazdasági életét.Tartomány:Liguria
Cím:Palmaria
GPS: 44° 2′ 32.58924″, 9° 50′ 40.94419″
Honlap: http://www.turismoinliguria.it

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward