» Olaszország

» Olaszország » Liguria


Értékeld Te is:

A Ligur-tenger partján fekvő Portofino a szuper gazdagok nyaralóhelye Olaszországban. A Verdák 2. Porzó Korzóját Portofinóról mintázták.


Santa Margherita Ligure és Portofino - a halászfalutól az elegáns üdülőhelyig

A Riviéra talán legnemesebb kikötője Santa Margherita Ligure-ban található. Az egykori halászfalu Liguria egyik legnépszerűbb üdülőhelye. A halászhajók még mindig naponta érkeznek, és ellátják a kikötői halpiacot.

Egy másik híres halászfalu, Portofino a Portofino-félszigeten található. Genova közelében egy mély öböl választja el a szárazföldtől. A sziget és a tengerfenék védett, az autóforgalom tilos, és Portofino kiválóan alkalmas a gyaloglásra. A félsziget csúcsához, a San Giorgio templomhoz vezető séta kihagyhatatlan.

Portofino sokkal több, mint egy gyönyörű tengerparti üdülőhely. Mi a legjobb módja annak, hogy megtapasztalja a varázslatos hangulatot? Gyalogosan bejárni a várost, felfedezni a pasztellszínű házakat, a kis kikötőt a jachtokkal, az éttermeket és a sok kis üzletet.

Portofino történelmi jelentőségű műemlékei közül kiemelkedik a l’Oratorio di Santa Maria Assunta - a gótikus építészet csodálatos példája -, a San Martino-templom és a San Giorgio-templom, amelyhez egy kellemes sétával lehet eljutni, amely a hegyfokig vezet. A hegyfok, amely, ha továbbhaladunk, más csodálatos építményeket is kínál: a il Castello Brown kastélyt, amely a 16. századból származik, és egykor katonai erődítményként szolgált; valamint a Punta di Capo világítótornyot, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik.

Mit érdemes megnézni?

A Monte di Portofino ösvényein átkelve, vagy csónakkal eljuthatunk a San Fruttuoso apátsághoz (a béke és a csend ezeréves helye, amely pompás kontrasztot alkot a tengerparttal), míg ha (legalább) félnapot szeretnénk a tengerparton tölteni, a legszebb homokos partszakasz két kilométerre található a központtól, Recco felé haladva. Itt, Paraggiben találunk egy öblöt, amely az egyetlen a környéken, amely valódi stranddal rendelkezik, ezért "Portofino Beach"-nek hívják, és amelyet a VIP-k is nagyon szeretnek.

Portofino azonban egy világszerte ismert szoborról is híres: a Krisztus a mélységből című bronzszoborról van szó, amelyet 1954-ben helyeztek el a San Fruttuoso öböl tengerfenékén, Camogli és Portofino között, Portofino természetes tengeri védett területén. A 17 méter mélységet Guido Galletti szobrászművész alkotta. Minden évben szerveznek merüléseket, hogy meglátogassák, és ez a látványosság minden alkalommal vonzza a búvárokat a világ minden tájáról.

Mit kell enni Portofinóban?

Mint Liguria minden városában, itt is a focaccia a főétel. Kóstold meg a klasszikus, ropogós és nagyon olajos, valamint a Reccóból származó, lágy sajttal dúsított és fatüzelésű kemencében sütött változatot. A megkóstolásra érdemes ételek között van még a csicseriborsó farinata, a csalhatatlan pestós tészta, a hüvelyes leves, a minestrone alla genovese, a pansotti dió mártással, a ravioli stockfishel, a baccalà in agliata és a cappon magro.

A város termékei között megtaláljuk a Salsetta Portofino-t: egy különleges mártást, amelynek receptje generációról generációra szállt, és amely a paradicsomból és zöldségekből készült tipikus liguriai mártásból és pestóból áll. Portofino két másik jellegzetes terméke a camogline cseresznye, amely kicsi, kerek és nagyon ízletes. A limonina alma egy különleges alma, amely ezen a területen terem, és amelyet zöldes színe és enyhén savanykás, citromra emlékeztető íze jellemez.

Egy új rendelet arra kötelezi a látogatókat, hogy megállás nélkül sétáljanak Portofino egyes területein. Egészen 2023. október 15-ig nem szabad megállni!Tartomány:Liguria
Cím:Portofino
GPS: 44° 18′ 11.36124″, 9° 12′ 35.23644″

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward