» Olaszország

» Olaszország » Liguria » Ligur tengerpart


Értékeld Te is:

Rapallo egyike a Ligur-tengerpart gyönyörű régimódi üdülőhelyeinek.


Rapallo nem messze található Portofinótól, az olasz gazdagok nyaralóhelyétől.

Napóleon 1797-ben Liguriát Franciaországhoz csatolta, Rapallót tette meg a terület székhelyévé.

1920-ban itt írták alá a rapallói békét, amelyben Olaszország és a Szerb-Horvát-Szlovén királyság (a későbbi Jugoszlávia) állapodott meg a határokról. Két évvel később, az oroszok és németek kötöttek egymással békét ugyanitt.

Friedrich Nietzsche a Rapallo környéki utakon kapott ihletet az Im-ígyen szóla Zarathustra című művéhez, legalábbis húga, Elisabeth Förster-Nietzsche szerint.

Rajta kívül a város híres látogatói voltak még Sigmund Freud neurológus, William Yeats költő, Jean Sibelius zeneszerző, Theodore Roosevelt, Liszt Ferenc, Guy Maupassant, Ernest Hemingway (aki könyvet is írt az élményeiről A mi időnkben című novelláskötetében), Ezra Pound költő, Oskar Kokoschka festő és a jordán, perzsa és a litván király.

A város látványosságai közül kiemelkedik a kikötő és a tengerparti promenád, valamint a középkori kastély. Utóbbit a kalózok ellen építették a 16. században, de ma már csak kiállításokra használják.

A városra a magasból tekint le a 612 méteren található Montallegro-i Miasszonyunk szentély, ahová már a kilátásért is megéri felmenni. Ez Liguria egyik legnagyobb kegyhelye, ahová nagyon sok zarándok látogat el, különösen július első három napján a szent tiszteletére rendezett felvonulásokon. A kegyhelyhez kabinos felvonóval is felmehetünk, szép kilátás nyílik innen a Rapallói-öbölre.

A St. Gervasius bazilikának a harangtornya ferde, amely ennek ellenére Liguria legmagasabb tornya 67 méterrel.

A Ponte di Annibale (Hannibál hídja) a város legősibb hídja. Nevére még nem találtak magyarázatot, mert Hannibálnak semmi köze nem volt a városhoz. A legkorábbi dokumentum, amelyben megemlítik a nevét, 1049-ből származik. Ma már semmi célja nincsen, egy modern út felett ível át.

Tartomány:Liguria
Cím:16035 Rapallo, Piazzale Solari
GPS: 44° 21′ 10.77336″, 9° 14′ 7.20672″

Régióválasztó

arrow_upward