» Ausztria

» Ausztria » Vorarlberg » Boden-tó


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A 2000 éves történelemmel büszkélkedő Bregenz a Boden-tó partján fekszik.


Az 536 km2-es Boden-tó a Balaton és a Genfi-tó után Közép-Európa harmadik legnagyobb tava, és már ősidők óta egy dinamikusan növekvő kulturális régió központja, amelyben többek között Bregenz városa az egyik legjelentősebb impulzusadó.

Közép-Európa harmadik legnagyobb tavának partján található Vorarlberg tartományi fővárosa, sokszínű sportos és kulturális ajánlattal csábítja a turistákat. 

A 2000 éves történelemmel büszkélkedő, Boden-tó partján fekvő város, amelynek jelképe a középkori városmagban található hagymakupolás Márton-torony (MARTINSTURM). Itt található a Vorarlbergi Hadtörténeti Múzeum. A toronyból szép a kilátás a tóra. Belépő: 1,50 euró/felnőtt és 0,50 euró/gyerek. Nyitva kedd-vasárnap. A torony mellett játszótér az egykori börtönkertben. (www.martinsturm.at)

A város mellett magasodó, 1064 méter magas Pfänder egyedülálló alpesi panorámát kínál a túrázóknak. A Pfänderről, amelyre hegyi felvonó is közlekedik, csodálatos körpanoráma nyílik a svájci hegyekre, a Boden tóra, Allgäu-ra, valamint a Bregenzi erdő hegycsúcsaitól egészen Tirol határán található Widdersteinig.

A tóparton a Művészetek Háza számít az építészetileg leglátványosabb épületnek. Közvetlenül mellette található a kikötő, ahonnan SÉTAHAJÓK indulnak a középkori szigetvárosba, Lindauba és Mainau virágos szigetére. Mainau szigetén a gyerekeket egy nagyszerű vízijátszótér is várja.

A Bregenzi Ünnepi Játékok világszinten is a legkiemelkedőbb kulturális események közé tartozik. A lélegzetelállító kulisszát jelentő tavi színpadon immár fél évszázada elismert rendezők feldolgozásában híres operák kerülnek bemutatásra a "házi zenekar", a Bécsi Szimfonikusok közreműködésével. Az ünnepi játékok időszakán kívül minden évben több száz rendezvény, kiállítások, koncertek vagy a "Bregenzi Tavasz" - egy nemzetközileg is elismert táncfesztivál - várja a városba látogatókat.

Pfänderbahn, Bregenz (részletek). Völgyállomásnál Pfänderbahnmuseum (részletek). Hegyállomásnál, vadaspark, ragadozómadár-röptetés, játszótér. Élményút: Käsewanderweg Eichenberg (részletek).

Hallenbad és Strandbad Bregenz (részletek).

Vorarlberger Landesmuseum (Vorarlbergi Tartományi Múzeum). Brigantium volt a római elnevezése Vorarlberg tartományi fővárosának, Bregenznek. Kereken 1140 négyzetméteren csodálhatók meg a régészet, a történelem és a művészettörténet területéről származó objektumok, amelyek betekintést nyújtanak Vorarlberg fejlődésének állomásaiba.

Tartomány:Vorarlberg
Település:Bregenz
GPS: 47° 30′ 17.46824″, 9° 44′ 46.25678″
Honlap: http://www.bodenseeschifffahrt.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Régióválasztó

arrow_upward