» Ausztria

» Ausztria » Vorarlberg » Boden-tó


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A felvonó hegyi állomásánál a gyerekeket ragadozómadár röptetés, egy ingyenesen látogatható vadaspark mormotákkal, muflonokkal és sok más állattal, és egy játszótér is várja.


A Pfänderbahn, nagykabinos felvonó az 1064 m magas Pfänderre közlekedik. A kabinok félóránként indulnak.

Az 1064 méter magas Pfänder-hegy páratlan szépségű panorámát kínál a Bodeni-tóra, Németországra, Ausztriára, Svájcra és mintegy 240 alpesi hegycsúcsra, amivel a régió leghíresebb kilátóhelyévé vált. 

Felérve, a hegyállomás tetején és a felvonó épülete mellett több kilátópont is található, amelyek mindegyikéről nagyszerű kilátás nyílik a tóra. Az előtérben az öböl, amelyben Bregenz városa fekszik. A kikötő és az Bregenzi Ünnepi Játékok színpada jól felismerhető. Jobbra a Boden-tó németországi partszakasza, balra a svájci, a tavon vitorlások és menetrendszerinti hajók. A mintegy 42 kilométerre, a tó túlpartján fekvő Konstanz városának körvonalait csak sejteni lehet. Azonban feltétlenül érdemes a többi égtáj felé is körbenézni. Ha megfordulunk a tengelyünk körül, 240 alpesi hegycsúcs szintén lenyűgöző látványa fogad bennünket.

A VADASPARKot a Berghaus Pfänder kilátóterasza alatt találjuk. A Pfänderbahn végállomása körül elterülő, kiterjedt vadaspark az egész család számára különleges vonzerő, hiszen a honos vadak legpompásabb példányai népesítik be. A belépés ingyenes!

Egy természetes tanösvényen eltöltött 30 perces túra során megismerhetjük a környék faunáját és flóráját, felejthetetlen pillantásokat vethetünk az egykor veszélyeztetett kőszáli kecskékre, a szarvasokra, vaddisznókra, muflonokra és mormotákra.

A gyerekek körében különösen közkedvelt a kisállatpark a törpekecskékkel, nyulakkal és csüngőhasú disznókkal. A vadaspark határos egy nagy JÁTSZÓTÉRrel is, melyben megtaláljuk Vorarlberg leghosszabb csúszdáját, továbbá kosárhintákat, hintabábukat, mászókákat is.

RAGADOZÓMADÁR BEMUTATÓ

A Sasröptető célja, hogy a ragadozó madarakat közelebb hozza az emberekhez, és értékes tudnivalókkal gazdagítson bennünket. A bemutatásra kerülő madarakat nem ragadták ki természetes vadászterületükről, hiszen teljes mértékben saját nevelésűek. A Sasröptető a vadaspark tanösvényén található, alig 10 perc sétára a Pfänderbahn végállomásától. A kb.35 perces előadás alatt megcsodálhatják a Pfänder lankáinak felszálló légáramlatain szabadon szárnyaló sasokat, keselyűket, sólymokat, kányákat és uhukat, majd a madarak visszatérnek a közvetlenül az előttünk álló solymászhoz.

ÉTTERMEK

Berghaus Pfänder. A rusztikus önkiszolgáló étterem teraszáról egyedülálló kilátás csalogatja a látogatót, ahonnan teljes valójában csodálhatja meg a hármashatárt, valamint a Bodeni-tavat. Naponta 9.30-tól 18.30-ig tart nyitva.

A téli hónapokban az ódon hangulatú Pfänderdohle Alpesi Vendégház hívogatja a látogatókat, mintegy 8 percnyi sétára a Pfänderbahn végállomásától. Nyitva tartás: naponta 9.30-tól 18.00-ig.

A Pfänderbahn teljes mértékben akadálymentesített babakocsival könnyű ki- és felszállni. 

Bicikliszállítás egész nap (8.00-tól 10.00-ig ingyenes). Tartomány:Vorarlberg
Település:Bregenz
Cím:6900 Bregenz, Steinbruchgasse 4
GPS: 47° 30′ 17.65116″, 9° 45′ 10.512″
Honlap: http://www.pfaenderbahn.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward