» Horvátország

» Horvátország » Tengermellék-Hegyvidék » Kvarner


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Selce, a halászok és kőművesek egykori települése az elmúlt száz év alatt kedvelt üdülőhellyé nőtte ki magát. A jellegzetes tengermelléki architektúrájú, sétányaival, rendezett strandjaival, éttermeivel, kávézóival, szuvenírboltjaival, galériáival és luxus üzleteivel kiteljesedett városka a kellemes és pihentető nyaralásra vágyók ideális célpontja.


A Selce nevű apró tengermelléki település Crikvenica közelében, Rijekától 35 kilométerre délre helyezkedik el. 

Az évi 2.500 napsütéses órával megáldott enyhe délszaki klímája egész éven át kellemes pihenést biztosít. Éghajlatának köszönhetően a városka a szív-, reumatikus- és légzőszervi betegségekben szenvedők gyógyításához is ideális feltételeket teremtett. Különleges helyet foglal el a fizikális medicinára és a sportsérülések rehabilitációjára szakosodott Terme Selce Gyógykórház, melyben számos sportoló kúrálja magát.

Kristálytiszta levegője és áttetsző, nyári átlagban 23 fokos tengervize, a májustól októberig tartó fürdőszezon és a már jó pár éve kék zászlóval elismert szép strandjai miatt kedvelt üdülőhely, amely az aktív pihenés rajongóit vízi sportokkal, búváriskolával és turistahalászattal hívogatja. 

Selcéből közelebbi vagy távolabbi célpontokra is kínálnak egynapos kirándulásokat. Tengermellék-Fennsík megye viszonylag kis területén belül helyezkednek el a Gorski kotar-hegység téli pihenőhelyei, a tengermelléki üdülőhelyek és a kvarnerói szigetek csoportjai. A látogatásra érdemes helyek közé tartozik Vinodol, illetve Drivenik, Grižane, Bribir és Novi Vinodolski, melyeken az egykori Frangepán kastélyok maradványait tekinthetjük meg. A Plitvicei-tavak és a Risnjak nemzeti parkok is kéznyújtásnyira vannak, sőt egy Vrbnikbe tett hajókirándulás, vagy a Vinodoli-csatorna és Krk-sziget menti hajókázás is jó program lehet. 

Selcébe egyébként 1880 körül érkeztek az első turisták, akiket a kellemes klíma és a tengeri levegő vonzott ide. Helyiek egy csoportját ez arra ösztönözte, hogy megalakítsák a Tengeri Fürdőhely Egyletet, amely aztán 1894-ben építtette meg az első faszerkezetű fürdőhelyet.Tartomány:Tengermellék-Hegyvidék
Cím:Selce
GPS: 45° 9′ 27.43956″, 14° 43′ 9.51996″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward