» Egyesült Királyság

» Egyesült Királyság » Nagy-London


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Az évi mintegy hatmillió látogatót fogadó National Gallery-ben többek között Caravaggio, Rubens, Poussin, Van Dyck, Velázquez, Rembrandt vagy éppen Vermeer láthatók.


A Trafalgar téren lévő National Gallery a látogatószám alapján a világ legsikeresebb múzeumai közé tartozik, és a British Múzeum mögött a második legnépszerűbb a szigetországban. 

Híres képek a múzeumban:

Hans Holbein: A nagykövetek


(c) wikipedia

Egy titokzatos tárgy vonzza a tekintetet a 16. századi festményen.

A német mester, ifjabb Hans Holbein 1533-ra datált műve Jean de Dinteville, az angliai francia nagykövet megrendelésére készült, aki a bal oldali képen látható. A másik szereplő a barátja, George de Selves, tudós és diplomata.

A festmény gazdag szimbolizmusban. Két látványos földgömböt, egy számtankönyvet, egy napórát és még sok mást is ábrázol. Úgy tartják, hogy ezek a kor politikai és vallási megosztottságát szimbolizálják. De kétségkívül a legfurcsább tárgy a festmény közepén megjelenő szokatlan korong, amely szinte úgy néz ki, mintha rácsapták volna a műalkotásra.

A rejtélyes alakzat valójában egy koponya, amelyet anamorfikus perspektívában festettek meg. Ez lényegében egy rejtvény; egy kép, amely torz marad, hacsak nem egy adott nézőpontból nézzük. Ha a paca-szerű struktúrát vagy a jobb oldaláról magasan, vagy a bal oldaláról alacsonyan nézzük, akkor láthatjuk, hogy egy emberi koponya alakját veszi fel. A művészettörténészek úgy vélik, hogy a művész a koponya tükörképét egy kanál domború részére festette, hogy eltorzítsa azt.

Nem világos, hogy a művész miért festett anamorfikus koponyát. Egyesek feltételezik, hogy ez egy memento mori, a halál fenyegető jelenlétére való emlékeztető. Mások úgy vélik, hogy ez a művész aláírása lehet, mivel a neve "üreges csont"-nak fordítható. Megint mások szerint a művész talán csak azért tette bele, hogy megmutassa, képes volt erre a képességre.

Jan van Eyck: Arnolfini-házaspár

Van Eyck - Arnolfini PortraitFXD.jpg

(c) wikipedia

Az 1434-ből származó festmény egyik - maga idejében bizonnyal nagy feltűnést keltett - trükkje, hogy a pár mögötti falon díszes keretbe foglalt kerek, domború tükör mutatja egyebek között magát a festőt.Tartomány:Nagy-London
Település:London
Cím:National Gallery, Trafalgar Square
GPS: 51° 30′ 31.98258″, -0° 7′ 42.14694″
Honlap: https://www.nationalgallery.org.uk/

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward