» Olaszország

» Olaszország » Trentino-Alto Adige » Dolomitok


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A 2500 m magas hegyről fantasztikus kilátás nyílik a Dolomitokra. Babakocsival is járható élményút a kabinos felvonótól Rossalmig vezet.


Bolzanótól 40 km-re északra fekvő Brixen városától mindössze 6 km-re található Plose, amely télen a Valle Isarco legnagyobb síterepe. A síterep a Dolomiti Superski bérletszövetség tagja.

A 2500 m magas hegyre St. Andrä-ból kabinos felvonóval lehet feljutni. A hegycsúcsról fantasztikus kilátás nyílik a Dolomitok déli nyúlványaira.

2023 telétől egy új, tíz személyes gondolás felvonó köti össze a dél-tiroli Brixen melletti St. Andrä falu feletti völgyállomást a helyi Plose hegy lejtőivel (43 kilométeres lejtő, hét felvonó). A 78 panorámakabin 1067 méterről átlagosan tíz perc alatt eljuttatja a vendégeket a 2050 méteres Kreuztal hegyi állomásra. A sí- és túraterületet évente mintegy 800 000 vendég számára kényelmesebbé kell tenni az új felvonón, beleértve a babakocsis családokat és a fogyatékkal élőket is.

A Plose Seilbahn hegyállomásától indul a Rundweg WoodyWalk túraút a Rossalmig vezet. 9 km hosszú mountaincarts pálya indul a 2050 m magasban fekvő hegyállomástól a völgyállomáshoz.

Télen a RudiRun szánkópálya a Plose felvonó középső állomásához vezet, és tisztán természetes szánkópályaként még a völgyállomásig is.

A hegyre a mountainbike kerékpárok a felvonóval ingyen szállíthatók.

Újdonság az egész évben használható Plosebob : a gondolás hegyi állomásról a zárt bobok sínvezérelt pályán visznek le a völgybe.Tartomány:Trentino-Alto Adige
Cím:St. Andrä/Brixen
GPS: 46° 43′ 57.39978″, 11° 39′ 5.97611″
Honlap: http://www.plose.org

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward