Horvátország

Régióválasztó

Páratlan kilátás az Učka-hegy tetejéről

Az Učka tetejéről páratlan kilátás nyílik a közeli szigetekre és a hegy lábánál elnyúló Opatijai Riviérára. A hegy csúcsán egy régi torony áll, amely hagyományosan a hegymászók kedvelt fotózkodási helye.

Tovább navigate_next

Mljet a zöld sziget

Mljetet zöld szigetnek is nevezik, mivel a nemzeti park nagy részét erdők borítják. Nevezetességei a különleges panoráma és a két gyönyörű tó, amelyek valójában a tenger részei, ráadásul az egyik sós, a másik édesvizű.

Tovább navigate_next

Plitvicei-tavak

A Plitvicei-tavak a világ felbecsülhetetlen értékű kincseként 1979-ben az elsők között került fel az UNESCO Világörökségi listájára. Plitvicei-tavak Nemzeti Park elsősorban 16 lépcsőzetesen elhelyezkedő taváról híres, de az idelátogatók a plitvicei erdők szépségével és gazdagságával is megismerkedhetnek.

Tovább navigate_next

Brac-szigeti Aranyszarv strand

A legenda szerint, a horvát Brac-szigeti Aranyszarv strandon található a boldogság köve, amely egy csiga alakú kagyló.

Tovább navigate_next

Delfinek a Lošinj szigeten

Ha szereted a delfineket, akkor a horvát Lošinj szigeten van a helyed.

Tovább navigate_next

Opatija (Abbázia)

Abbázia (mai nevén Opatija) egyik legemblematikusabb jelképe a százéves sétány . Egy kis pihenő a padon, hozzá a tenger és a csodaszép Kvarner-öbölre nyíló panoráma a legjobb módja a kikapcsolódásnak.

Tovább navigate_next

A varázslatos Kamenjak-fok

A Kamenjak-fok az Isztriai-félsziget legdélebbi pontján, Pulához közel található, egy 9,5 kilométeres hosszú és 1,5 kilométeres széles félszigeten.

Tovább navigate_next

Hum, a világ legkisebb városa

A Guiness rekordok könyve szerint 17 lakosával az isztriai Hum a világ legkisebb városa. A városban a 11. század óta szinte egyetlen új épületet sem húztak fel, így teljesen megőrizte kora középkori jellegét.

Tovább navigate_next

Az Adria lenyűgöző szépsége a Kék-barlang

Adriai-tenger egyik legszebb természeti látványosságának számító Kék Barlang (Modra spilja) sejtelmes kék fényéről híres.

Tovább navigate_next
arrow_upward