» Németország

» Németország » Szászország


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Németország leglátványosabb sziklaképződménye a szászországi Felsenburg Neurathen sziklavár a Bastei híddal.
A Bastei a kilátójával és meredeken magasodó sziklacsúcsaival festői hely Szászországban, amelyet Németországból és a világ minden tájáról érkező utazók látogatnak. Innen 194 métert kell lemenni - közvetlenül az Elbába.

Évente 1,5 millió látogató keresi fel a Bastei-t - Németországban nincs olyan nemzeti park, amelyet gyakrabban látogatnának.

Azok, akik nem akarnak felgyalogolni a csúcsra, történelmi járművön is utazhatnak: a Bastei-Kraxler egy busz, amely a turistákat a Basteihez szállítja.

2023 elején új kilátó platform nyílt a Bastei-sziklán

Miután a Szász-Svájci Nemzeti Park Igazgatóság 2016-ban bezárta a népszerű Bastei-sziklán lévő régi kilátót, 2023. február 3-án felavatták az utódját. Az új kilátó közel 200 m magasan, ugyanazon a sziklán található, és részben a szabadba nyúlik.

A sziklaalakzatokra a legjobb kilátás most a Bastei kilátóról nyílik: az Elba völgyére és az Elba homokkő hegység sziklaalakzataira nyíló egyedülálló a kilátás. A 21 méter hosszú és 3,5 méter széles építmény csak részben van a sziklán. Elöl a platform szabadon lóg a levegőben, közel 200 méteres magasságban. Egyszerre mintegy 140 ember léphet be a szász-svájci új attrakcióba.

A látogatás a magas költségek ellenére ingyenes marad.

Mivel a Bastei homokkő porózus volt, a Szász-Svájci Nemzeti Park Igazgatóság biztonsági okokból lezárta a régi emelvény első részét. 2016 óta a látogatóknak nélkülözniük kell a rendkívüli kilátást. A szikla helyreállítása és az új peron építése nemcsak több mint hat évig tartott, hanem mintegy hárommillió euróba is került. A Bastei látogatása és a kilátóhoz való feljutás azonban továbbra is ingyenes.

A Drezdától délkeletre fekvő Szász Svájc bizarr sziklaalakzataival évente több mint egymillió embert vonz. A Bastei-szikla szó szerint kiemelkedik az Elba homokkőhegységből, és sok utazó a régió legnépszerűbb kirándulóhelyének tartja. Emellett Németország egyetlen nemzeti sziklaparkjában rövid és hosszú túraútvonalak vezetnek a történelemmel átitatott helyeken, valamint lélegzetelállító sziklaformációk mentén, és nyújtanak megalapozó természeti élményt.Tartomány:Szászország
Cím:Bastei
GPS: 50° 57′ 42.29064″, 14° 4′ 19.06716″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward