» Ausztria

» Ausztria » Wien


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Bécs a vásárlók paradicsoma. A művészet, a kultúra, a zene és a múzeumok mellett Bécs a legmodernebb bevásárlóközpontokat is kínálja.


Bécsben több mint 35 bevásárlóközpont található. A nemzetközi márkák éppúgy képviseltetik magukat itt, mint a jól ismert regionális márkák és exkluzív butikok.

Bevásárlás Bécs belvárosában

STEFFL

Bécs századfordulós áruháza, a Kärntner Straßén található Steffl megújulva várja a látogatóit. A 14 ezer négyzetméteres, hatalmas bevásárlóközpontban divatos ruhákat, és népviseleteket vásárolhatunk, könyvesboltokat, és iparművészeti cikkeket találhatunk, játékok, szépségápolási, és műszaki cikkek vásárolhatók, valamint a legfelső szinten lévő, előkelő Sky étteremből a finom ebéd, vagy vacsora elfogyasztása mellett a kilátásban is gyönyörködhetünk.

Cím: Kärntner Straße 19. U1, U3: Stephansplatz állomás.
Nyitva tartás: Hétfő-szerda: 9:30-19:00, csütörtök-péntek: 09:30-20:00, szombat: 09:30-18:00. Vasárnap zárva!

RINGSTASSE GALERIEN

Bécs szívében, 10 ezer négyzetméteren a Ringstrasse épületei között lévő passzázsokon a világ vezető divatcégeinek termékei, cipők, ékszerek, órák, és egyéb cikkek vásárolhatók. A hely mindig tele van turistákkal. A különböző épületek üveghíddal vannak összekötve, így egy igen különleges bevásárlóközpontot láthatunk.

Cím: Kärntner Ring 9. U1, U2, U4: Karlsplatz állomás.

Nyitva tartás: Hétfő-péntek: 10:00-19:00. Szombat: 10:00-18:00. Vasárnap zárva!

MARIAHILFERSTRASSE

Bécs legdivatosabb bevásárlóutcájának, a Mariahilfer Strassénak Westbahnhof és a Museumquartier közötti része többórás shoppingolásra csábítja a vásárolgatást kedvelő embereket. Számos üzlet, áruház, kis, hangulatos bolt, bár, és étterem várja az idelátogató vásárlókat.

A Gerngross, ellentétben a nevével, egy meglehetősen kicsi bevásárlóközpont a Mariahilferstraße-n. Az öt emeleten a Billy Jeans, Wolford, Zara, Esprit, Tom Tailor Betty Barclay Bandolera és még sokan mások találhatók. A földszinten egy Merkur szupermarket található.

A Saturn elektronikai üzlet a teljes negyedik emeletet és az ötödik emelet egy részét foglalja el. Az ételudvar szintén az ötödik emeleten található. Különösen említésre méltó itt az Akakiko japán étterem. A Gerngross tetőteraszáról nyáron panorámás kilátás nyílik a városra.

Az ötödik emeleten található éttermek és bárok külön lifttel érhetők el, így a bevásárlóközpont nyitvatartási idején kívül is megközelíthetőek.

Közvetlen kapcsolat van a Neubaugasse metróállomással, ahonnan közvetlenül a Gerngross alagsorába lehet jutni.

Westbahnhof - Bahnhof City

A Westbahnhof bevásárlóközpont Bécs leghosszabb bevásárlóutcájának, a Mariahilferstraße-nak a végén található. A pályaudvar a Westbahnhof épületébe van integrálva, amelynek 1858-ban épült, műemléki védettséget élvező, történelmi állomáscsarnoka műemléki védelem alatt áll.

A nemzetközi márkákat 3 szinten 90 üzletben kínálják. A divattól és ékszerektől kezdve a kozmetikumokon és cipőkön át a technológiáig minden megtalálható itt.

Többek között a Deichmann, a Cyberport, a DM, a Merkur, a Thalia, az Orsay, a Tom Tailor fiókjait találja. A Press&More a legfrissebb újságokat és magazinokat kínálja, ételeket pedig többek között a Biba étteremben találhat.

A látogatók számára ingyenes WiFi áll rendelkezésre az egész ételudvarban és a felső szinten, az E1 szinten. A bevásárlóközpont népszerű a Mariahilferstraße közelsége miatt, amely csak egy kőhajításnyira van, és Bécs egyik legforgalmasabb bevásárlóutcája.

A bevásárlóközpont a Westbahnhof metróállomáson keresztül érhető el.

Hol: Europaplatz 1-3, 1150 Bécs
Nyitva tartás: Üzletek: H-P: 09:00 - 21:00; Sz: 09:00 - 18:00; Nap és ünnepnap: zárva; Élelmiszer és utazás: H-V: 9:00 - 21:00; Foodcourt: H-V: 09:00 - 23:00.
Web: BahnhofCity Vienna West

GRABEN

Graben, amelynek magyar jelentése "az árok", Bécs 1. kerületének egyik leghíresebb utcája. A Stock-im-Eisen-Platznál kezdődő, és a Kohlmarktnál végződő, a Szent István Székesegyháznál lévő sétálóutca több szép, és híres épület, és szobor mellett a felsőkategóriás vásárlás színhelye is, Bécs egyik legérdekesebb bevásárlóutcája.

KOHLMARKT

A Hofburgba "érkező" Kohlmarkt Bécs egyik legelegánsabb sétálóutcája, olyan üzletek helye, mint a Gucci, a Cartier, vagy a Dunhill, de szinte minden nagy név képviselteti itt magát.

NASCHMARKT

A Szecesszió Házánál és a Theater an der Wien közelében: Bécs legnagyobb és leghíresebb piaca bécsi és nemzetközi specialitások színes kavalkádjával.

Szombatonként bolhapiac (U4: Kettenbrückengasse). Nyitva: hétfőtől péntekig 6-18.30-ig, szombaton 6-17 óráig, őstermelők hétfőtől csütörtökig 6-12, péntek 6-13 óráig, szombat 6-17 óráig

6., WIENZEILE
U1, U2, U4: KARLSPLATZ

Hauptbahnhof – BahnhofCity

A főpályaudvar előcsarnokában, a sínek alatt található a BahnhofCity bevásárlóközpont. A központot 2014 októberében nyitották meg. Az üzletek két szinten helyezkednek el. A 20 000 m2-en olyan nemzetközi márkákat kínálnak, mint a Deichmann, Intimissimi, Manner, Tom&Nike és még sok más. Interspar szupermarket is rendelkezésre áll.

Az ételudvarban számos kávézó, pékség és étterem hívogatja a vendégeket. A tömegközlekedési hálózathoz való csatlakozás ideális, a városközpontba számos járat van.

Hol: Am Hauptbahnhof 1, 1100 Bécs
Nyitva tartás: Üzletek: H-P: 09:00 - 21:00; Sz: 09:00 - 18:00; Nap és ünnepnap: zárva; Kivétel: Interspar Pronto: naponta: 06:00 - 23:00; Gasztronómia és utazási kiegészítők: H-P: 09:00 - 21:00; Foodcourt: H-P: 09:00 - 23:00.

WIEN MITTE - THE MALL

A Bécs 3. kerületében található The Mall a legnagyobb és legmodernebb bevásárlóközpont Bécs szívében, 30 000 m²-es területével, 50 üzlettel és étteremmel.

Számos nemzetközi márkabolt hívogat vásárlásra, például David Jones, Hutchison, H&M, Swarovski, Deichmann, Douglas, The Body Shop és még sok más. A Media Marktnak is van itt egy fiókja. Az Intersparban bevásárolhatsz, az Interspar Pronto még vasárnap is nyitva van.

Ha megéhezik, különböző éttermek és kávézók várják, ahol megpihenhet. A McDonalds éppúgy képviselteti magát, mint egy sushi étterem, a Vapiano, a HENRY-The Art of Living és egy Rauch gyümölcslé bár.

A bevásárlóközpont a Wien Mitte kerület része, és közvetlenül az azonos nevű metróállomás mellett található. Olyan látnivalók, mint a Stadtpark, a Karlskirche és az opera csak néhány perc sétára vannak.

A Wien Mitte vasútállomás, a Stadtpark, a Ring és a Szent István tér közvetlen közelében található bevásárlóközpont nemcsak tömegközlekedéssel (U3, U4, S1, S2, S3, S7, O, 74A), hanem gyalogosan vagy autóval is könnyen megközelíthető (parkolóház 480 parkolóhellyel a helyszínen).

Hol: Landstraßer Hauptstraße 1b, 1030 Bécs

Nyitva tartás: Üzletek: H - H: 09:00 - 20:00; Cs és P: 09:00 - 21:00; Sz: 09:00 - 18:00; Nap és ünnepnap: zárva; Outlet: Interspar Pronto: naponta: 06:00 - 23:00; Gasztronómia és szórakozás: H - H: 09:00 - 23:00; Cs - Sz: 09:00 - 00:00; Nap és ünnepnap: 09:00 - 22:00.

Bevásárlóközpontok Bécs körül

DONAUZENTRUM

A Donauzentrumban, főleg sok patinás bécsi üzlethez képest, semmi különleges nincs, ugyanolyan bevásárlóközpont, amelyekkel szerte a világon találkozhatunk. Ugyanakkor 225 ezer négyzetméteres területével ez Bécs egyik legnagyobb bevásárlóközpontja, és az árak is mérsékeltebbek, mint a belvárosi áruházakban. Nagyszámú üzlet található itt, a ruháktól, a műszaki cikkeken keresztül az ékszerekig minden kapható, és természetesen a minden plázára jellemző mozik, és éttermek is helyet kaptak a hatalmas épületben.

A központban 260 üzlet található. A kínálat széleskörű, így megtalálható itt a Hollister, a Superdry, a Pull&Bear és a KIKO kozmetikai márka. Donaucityben található egész Ausztria egyetlen GAP üzlete és a KUSMI Tea francia-orosz teamárka egyetlen üzlete is.

Az 1. szinten található "Kitchen" nevű gasztronómiai területen minden ízlésnek talál valamit, több mint 55 étterem, kávézó és étkezd.

A Donau Zentrum az U1-es metróval a Kagran megállóban érhető el. Az út a Stephansplatzról körülbelül 20 percet vesz igénybe.

Cím: 1220 Bécs, Donaustadt, Wagramerstraße 81. U1 metró: Kagran állomás. Nyitva tartás: Hétfő-szerda: 09:00-19:00, csütörtök-péntek: 09:00-20:00, szombat: 09:00-18:00. Vasárnap zárva!

SHOPPING CITY SÜD

A Shopping City Süd 1976-os megnyitásakor Európa egyik legnagyobb bevásárlóközpontja volt.

A magyarok körében régóta a legnépszerűbb, és legismertebb bécsi bevásárlóközpontnak számít.

A Bécs kapujától nem messze, Vösendorfban található Shopping City Süd mintegy 192 500 m²-es eladótérrel Ausztria legnagyobb bevásárlóközpontja és Európa egyik legnagyobbja. A 330 üzlet a márkák és termékek hatalmas választékát kínálja.

A vásárlókat olyan jól ismert láncok fiókjai, mint a Pull&Bear, Hollister, Footlocker, Jack Wolfskin, Lacoste Blue Tomato, Peek&Cloppenburg, UCI vagy Primark, valamint kisebb butikok várják. Az Ikea az SCS-ben a teljes terület közel egyötödét foglalja el.

A Shopping City Süd saját alkalmazással és a bevásárlóközpontba közlekedő buszjárattal a legnagyobb vásárlási kényelmet kínálja Bécsben.

A Sud-Autobahn mellett található, a 7-es kilométerkő után.

Tömegközlekedés: az U6 végállomásától (Siebenhirten) 207-es autóbusszal.
Nyitva tartás: Hétfő, kedd, szerda, péntek: 09:30-19:00. Csütörtök: 09:30-21:00. Szombat: 09:00-18:00. Vasárnap zárva!

G3 SHOPPING RESORT

A G3 Shopping Resort bevásárlóközpont az osztrák főváros északi agglomerációjában, Gerasdorfnál található.

A G3 nem véletlenül nevezi magát bevásárlóközpontnak: itt a minőségi vásárlás találkozik az élvezetekkel és a jó közérzettel. Azok a látogatók, akik értékelik a márkák sokszínűségét, megtalálják a számításukat - az új ruháktól az alumínium kerítésig minden megtalálható itt. 

Millennium City

Vásárlás Ausztria második legmagasabb felhőkarcolójában? Lehetséges: a Millennium Cityben, egy 202 méter magas irodatoronyban, amelynek földszintjén bevásárlóközpont található. 

A Brigittenauer Híd közelében (kiváló gyalogos-és kerékpárutakon lehet innen könnyen megközelíteni a Dunaszigetet, az Új Duna-ágat és a Dunaparkot), Bécs 20. kerületében 1999-ben építették meg megközelítőleg 130.000 m2 hasznos területen az épületkomplexumok szuperlatívuszát, a Millenium City-t.

A számos étterem és az UCI mozi világa mellett ez a bevásárlóközpont a Millennium Tower Ocean Parknak is otthont ad, ahol 23 biliárdasztal és asztalitenisz asztal található. A bowling és a biliárd mellett a Millennium Cityben pezsgő buliprogramok is vannak.

Mindegy, hogy csak nézegetni szeretne valaki, vagy vásárlási szándékkal érkezik, hiszen körülbelül 100 üzlet, köztük éttermek, kávéházak, szolgáltatók várják az idelátogatókat. Az U6-os metróval (Handelskai megálló) könnyen el lehet jutni a bevásárló-és szórakoztató központba.

Nyitva tartás: H-Sze: 9 - 19 óráig; Cs: 9 - 20 óráig; P: 9 - 19 óráig; Szo: 9 - 18 óráig
1200 Bécs, Brigittenau, Handelskai 94-96

Huma Eleven

A Huma Eleven Simmeringben egy modern bevásárlóközpont, összesen 90 üzlettel, valamint éttermek és szolgáltatóhelyek még szélesebb választékával. Az építészeti látványosság egy 200 m²-es vízjáték. A kicsik és nagyok is megtalálják a számításukat: amíg a szülők vásárolnak, a gyerekek a Planet Lollipopban, egy 500 m²-es játszótéren játszhatnak.

1110 Bécs, Simmering

Lugner City

A Lugner Cityt 1990-ben építette az ismert osztrák üzletember és valóságshow-sztár, Richard Siegfried Lugner. 1992 óta minden évben más-más sztárvendég kíséri el a bécsi operabálra; Iwana Trump, Sophia Loren, Pamela Anderson, Dieter Bohlen, Roger Moore és Ornella Muti csak néhány a híres nevek közül.

A Lugner City számos üzlete nemzetközi márkák változatos kínálatát kínálja. Az olyan drogériák mellett, mint a DM és a Müller, megtalálhatóak az Ulla Popken, az Orsay, a H&M, a Dressmann, a C&A, a Deichmann, a Humanic, a Libro, a Blue Cat és még sok más üzlet. Élelmiszereket többek között az Anka, a Bila, a Merkur és a Wurstico áruházakban lehet kapni.

Ha megéhezel, menj be a Lugner Cityben található számos étterem egyikébe, vagy nézz be gyorsan a Burger Kingbe, a KFC-be vagy a Subwaybe.

A Lugner Cityben mindig vannak más rendezvények is a színpadon, minden kedden például a bohócműsor szerepel a programban. Ha eleget vásárolt, a mozi komplexumban található 13 moziterem egyikében filmet is nézhet.

Aki Lugner Cityben vásárol, az nem fogja tudni elkerülni a Mölter-piacot. Az andalúz stílusban kialakított bevásárlóközpontnak ez a sarka különleges hangulatot kínál. A Mölter-piac naponta nyitva van!

A Lugner City az U6-os metróval, Burggasse megállóval érhető el.

1150 Bécs, Fünfhaus. A bécsi Stadthalle közelében található.

Hol: Gablenzgasse 11, 1150 Bécs
Nyitva tartás: Üzletek: H - P: 09:00 - 21:00; Sz: 09:00 - 18:00; Nap és ünnepnap: zárva Gasztronómia és szórakozás: H - Cs: 09:00 - 00:00; P és Sz: 09:00 - 02:00; Sz: 10:00 - 00:00.

Gasometer City

A state-of-the-art (Művészetek országa) bevásárlóközpont szórakoztató központokkal és mozival, 16 bárral és étteremmel, több mint 50 üzlettel, 12 moziteremmel valamint koncerttermekkel várja látogatóit. A Gasometer-tornyok sztárépítészek tervei alapján készültek. A Gasometer City Európa-szerte egyedi lakásépítési-infrastrukturális és építészeti koncepció szerint épült. A 11. kerületi 4 Gasometer torony homlokzata mögött lakásokat építettek 1500 bérlő számára, egy 250 férőhelyes kollégiumot, irodákat, a Bécsi egészségpénztár egészségügyi központját, Bécs városának új városi-és vidéki levéltára is itt talált helyet magának, valamint a 20.232 nm alapterületű bevásárlóközpont is itt épült fel. Az épületkomplexum bővítésével még épült egy szórakoztató központ, egy BA/CA-csarnok és egy Megaplex-mozi.

Nyitva tartás: H-P: 9:30 - 19 óráig; Szo: 10 - 18 óráig (néhány élelmiszerüzlet hétközben már 7 órától, szombaton már 8 órától nyitva van)
1110 Bécs, Guglgasse 1

Shopping Center Nord

Ha inkább nyugodtan és stressz nélkül szeretne vásárolni vagy a mindennapi bevásárlásait intézni, a Shopping Center Nord a megfelelő hely az Ön számára. A központ számos üzletével főként Floridsdorf közel 160 000 lakosának helyi ellátója. A 32 000 m²-es területen található több mint 85 üzlet és étterem kiegyensúlyozott keveréke, valamint jó megközelíthetősége azonban nem csak a közvetlen környékbeli lakosok körében jelent pontot.

A bevásárlóközpontban a BIPA vagy a DM, a Bonita, a Jones, a Garry Weber, az Intersport és még sok más üzlethelyiség található; az élelmiszereket a Merkur Marktban lehet megtalálni.

Ha elfáradt a vásárlásban, a számos étterem és kávézó egyikében megpihenhet, és például mexikói ételt ehet a Taco étteremben, vagy pizzát rendelhet a Scala étteremben.

1210 Wien, Floridsdorf, Ignaz Köck Straße 1

Stadion Center

Leopoldstadtban a Stadion Center kínálja a tiszta vásárlási élményt. A 60 üzletet, éttermet és pubot kínáló bevásárlóközpontban a híres Stadion Center bolhapiactól kezdve a változatos gyermekfelügyeleti programokig minden megtalálható, amire a vásárlói szív vágyik. Minden vasárnap és munkaszüneti napon 5 és 13 óra között nagy, minden időjárási körülmények között működő bolhapiacot tartanak a Stadion Centerben (3-as parkolóház), ahol a nyitvatartási időn kívül is lehet vásárolni.

Hol: Olympiaplatz 2, 1020 Bécs
Nyitva tartás: Üzletek és gasztronómia: H-V: 09:00 - 19:00; Cs és P: 09:00 - 20:00; Sz: 09:00 - 18:00; Nap és ünnepnap: zárva (kivéve a bolhapiacot!).

Auhof Center

Az Auhof Center összesen 140 üzletével a legnagyobb bevásárlóközpont Bécs nyugati részén (Penzing).

Az Auhof Centerben minden bolt megtalálható, amire számíthatsz (a Bijou Brigittétől a Zaráig és a Billa-tól a Tschiboig minden), valamint éttermek és kávézók jó választéka (bennfentes tippünk: a Groissböck cukrászda, ahol a valaha volt legjobb farsangi fánkot árulják!).

Hol: Albert-Schweitzer-Gasse 6, 1140 Bécs
Nyitva tartás: Üzletek: H - P: 09:00 - 20:00; Sz: 09:00 - 18:00; Nap és ünnepnap: zárva; Gasztronómia és szórakozás: H - P: 09:00 - 20:00; Sz: 09:00 - 22:00; Nap és ünnepnap: 09:00 - 22:00.

Riverside

A nagyváros központjától kissé távolabb eső Riverside a kirendeltségek színes keverékét és számos üzletet hoz egy fedél alá. Ez a kis bevásárlóközpont a gasztronómia terén is páratlan, akár kisebb, akár nagyobb étvágyat szeretne kielégíteni.

1230 Bécs, Liesing

Designer-Outlet Parndorf

Parndorf egy kisközség a burgenlandi Neusiedl am See járásban, Burgenlandban, mintegy 5000 lakossal. A Designer Outlet Center az első gyári outlet központ Ausztriában.

1998-ban nyitotta meg kapuit, eredetileg 30 üzlettel. Eközben 36 500 m2 kiskereskedelmi területen több mint 160 beszállító kínál márkás ruhákat és csökkentett árú designer divatot. A Prada, Burberry, Armani, Bally és Gucci, a Nike, Adidas, New Balance és Puma, a Guess, Diesel, Desigual, Rituals, L'Oreal és még sok más, nemzetközi márkák és divat különleges áron található itt.

Ha megéhezel, többek között a Burger King, a Wagamama és a Nordsee éttermekben is ehetsz, vagy csak megiszol egy kávét a Starbucksban vagy a Sacher Caféban.

Buszjárat: A bécsi operaház elől indul buszjárat Parndorfba. Az utazás körülbelül egy órát vesz igénybe, és 15 euróba kerül személyenként (oda-vissza). 

Autóval: A Parndorf Outlet Center Parndorf központjától 2,5 km-re délre, egy nyílt területen található. A pontos cím: Gewerbestraße 4, 7111 Parndorf.

Columbus Center

A Columbus Center egy kicsi, de nagyon népszerű bevásárlóközpont Bécs 10. kerületében. A Favoritenstraße-n található, és üzletei jól alkalmazkodnak a kerület egyre inkább multikulturális lakosságának igényeihez.

A különböző termékek széles skáláját kínálják, a divatos ruháktól kezdve a vacsorához szükséges dolgokig. Olyan üzletek képviseltetik magukat itt, mint a Merkur, S-Oliver, Mango, Palmers, Libro, Ernsting's Family és még sok más.

Egy Saturn áruház és a "Dänisches Bettenlager" fiókja teszi teljessé a kínálatot. Ha megéhezik, megpihenhet a számos kávézó egyikében, vagy élvezheti a sushit.

A Columbus Center az U1-es metróvonal Keplerplatz megállójával (Raaber Bahn Gasse kijárat) érhető el. Az U1 kényelmesen visszavisz a központba.Tartomány:Wien
Település:Wien

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward