» Ausztria

» Ausztria » Wien


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A kertekkel, füves napozó területekkel övezett Öreg-Duna a parton fekvő, teraszos éttermekkel, gyalogos és kerékpáros utakkal övezett sétányokkal, strandokkal, játszóterekkel várja a pihenni vágyókat.


Több mint egymillió fürdővendéget vonz évente az osztrák főváros legkedveltebb fürdő- és pihenőhelye, az Alte Donau. A kiváló infrastruktúra mellett sokan a vidékies hangulat és az elsőosztályú vízminőség miatt választják a Duna holtágát strandolásra.

Az Öreg-Duna ág 100 évvel ezelőtt jött létre a Duna szabályozásakor.

A hatalmas vízfelületen sok sportolási lehetőség közül lehet választani. A sportolni vágyók három vitorlás- és szörfiskola, kilenc csónakkölcsönző és négy strand kínálatából választhatnak. A gyereket nagy kalandjátszótér várja.

Az Öreg-Duna alsó részén találjuk a vitorlás iskolákat, a csónakkölcsönzőket és a sok éttermet. A felső szakaszon pedig a strandokat.

A bécsiek legnagyobb és legkedveltebb szabadtéri strandja a "Gänsehäufel", amely egy sziget az Öreg-Dunában, és a Duna-szabályozása idején keletkezett. A Gänsehäufel máig egy 3.500 fával borított, egyedi fürdőparadicsom. 330.000 négyzetméteres összterületén 1.200 méter hosszú természetes strandja az Öreg-Duna mentén helyezkedik el, ahol nudista részleg is van, valamint korszerűen kiépített medencék találhatók. A Gänsehäufel strandon két kilométer hosszú fürdőzésre kijelölt terület, egy hullám- és egy sportmedence, játszóterek, kávézók ígérnek nyugodt pihenést. Bérelhetünk egy evezős csónakot, vízi biciklit is.

Kötélpark a Gänsehäufel fürdőben. Gänsehäufel fürdőben működő kötélpark a hagyományokban gazdag fürdő régi nyárfaerdejében található. Az összesen 71 állomás (8 méteres magasságig), a 9 akadálypálya és 19 kötélcsúszda örömteli kikapcsolódást ígér kicsiknek és nagyoknak egyaránt.Tartomány:Wien
Település:Wien
Cím:Wien, Alte-Donau
GPS: 48° 14′ 9.26484″, 16° 25′ 41.67624″
Honlap: http://www.alte-donau.info

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward