» Olaszország

» Olaszország » Campania


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Az 1998 óta UNESCO-védelem alatt álló Paestum páratlan kincsnek számít, jelentősek görög és római műemlékei. Különösen Poseidon, Héra és Athéné dór stílusú temploma, amelyek a dór stílus építészeti korszakban mintaértékűnek számítottak.


Paestumot a görögök alapították i.e 625-ben Poseidonia néven.

Paestum Nápolytól közel száz kilométerre található.

A régészeti park tematikájához illő játszótér (Parco dei Piccoli) várja a legkisebbeket. A Neptunusz-templomtól és a Bazilikától keletre található területen tíz olyan játék van, amely az antikvitás leghíresebb ügyességi és stratégiai játékait reprodukálja, emellett azoknak az építőipari gépeknek a mását is elkészítették, amelyeket Paestum három dór templomának építéséhez használtak, valamint látható Archimedes hidraulikus csavarja.

Paestum Nápolytól közel száz kilométerre található, a Salernói-öbölben.

Egy negyedik templomot is felfedeztek

A UNESCO világörökség részeként számon tartott történelmi település három viszonylag jó állapotban fennmaradt templomáról vált híressé, 2023-ban azonban a régészek egy eddig ismeretlen, negyedik templom romjait is megtalálták.

Az épületet dór stílusban építették, kő alapon állt és egy szentély volt található benne. A romok között a kutatók számos kincsre is bukkantak, köztük több száz agyagból készült figurára.

Ezeket a szobrocskákat feltehetőleg az Avili keramikus család készítette, van köztük amelyik delfint, mások pedig különböző istenségeket ábrázolnak.

Számos kerámia bikafejet is találtak az oltár körül, amely kövébe apró árkokat vájtak. A szakértők ezekből arra következtetnek, hogy a templomban bikákat áldoztak fel szertartásos keretek között, a vájatok pedig az állatok vérének elvezetésére szolgáltak.Tartomány:Campania
Cím:Paestum
GPS: 40° 25′ 23.34468″, 15° 0′ 25.78608″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward