» Olaszország

» Olaszország » » Szicília


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Mussomelitől Troináig, Petralia Soprana és Montalbano Elicona útján haladva: Szicília legszebb és legjellegzetesebb falvainak felfedezése


Szicília egy olyan régió, amely cha mindent kínál: gyönyörű tengerpartok, varázslatos tájak és időtlen helyek. A sziget, nevezetességei között, Olaszország legszebb faluival is büszkélkedhet: itt található a legjellemzőbb és legfontosabbak listája.

Mussomeli

A Custonaciweb által szervezett társadalmi versenyen elért 5476 szavazattal Mussomeli-t  (a fenti képen) 2020-ban "Szicília legszebb falujának" választották. Nagy megelégedés a Caltanissetta ingyenes önkormányzati konzorcium mintegy 10 ezer lakosának számító önkormányzat számára. A Platani folyótól keletre található Mussomeli Szicília központjának belső dombos részén emelkedik fel: nevezetességei között az ősi nemesi paloták mellett a központjától néhány kilométerre található Polizzello régészeti lelőhelye és a Manfredonico-kastély található (fotó század alatt), egy sziklára épített erőd a 19. és a 15. század között.

Novara di Sicilia

Messina tartományban található Novara di Sicilia egy hegy lejtőjén emelkedik, egy elbűvölő természeti környezetben, a Rocca Salvatesta alól lefelé, egy impozáns kőzetcsúcs, amely eléri az 1340 méter magasságot. Jellemzőek a csomagolt házak, valamint a központ sikátorai és utcái.

Troina

Az olaszországi legszebb falvak körébe beillesztve Troina elfogadta a többi olasz önkormányzat által már elindított kezdeményezést, amely 1 euróért történő házvásárlást tett lehetővé a szicíliai falu sok elhagyott ingatlanjának helyreállításához, a gazdasági fellendülés elősegítése érdekében. helyi lakossággal és népesítse be az ősi lakatlan negyedeket.

Az Enna tartományban fekvő Troinának nagyon ősi eredete van: Szicília első normann fővárosa , a területén található legelső települések az őskortól származnak.

Sambuca di Sicilia

Az Agrigento közelében fekvő kisváros, Sambuca di Sicilia 2016- ban elnyerte Rai Tre "Alle falde del Kilimangiaro" televíziós műsorának " Borgo dei Borghi " címet . A Belice-völgyben, egy dombon található Sambuca di Sicilia falu arab eredetű: 1864-ben, hogy megkülönböztesse az azonos nevű toszkán önkormányzattól, a "Zabut" nevet adták hozzá, utalva az Emir Al Zabut ősi kastélyára.

Montalbano Elicona

Messina tartomány csodálatos városát, Montalbano Eliconát 2015-ben "Borgo dei Borghi" -nak nyilvánították, és része Olaszország legszebb falvainak körútjának. Lakott területének ősi részén van egy kastély, amely III. Federico szicíliai király nyári rezidenciája volt.

Petralia Soprana

Mint Sambuca di Sicilia, 2019-ben Petralia Soprana is elnyerte a "Kilimandzsáró lábánál" című műsor "Borgo dei Borghi" címet. A szicíliai barokk legfontosabb példái közül a Petralia Soprana három nézőponttal büszkélkedhet: a Loreto kilátóval, amely az ' Etnára és a Caltanissettára néz . a belvedere del Carmine, kilátással Palermo városára, és a Piazza Duomo belvedere, amely átfogja Gangit.

Salemi

Az olaszországi legszebb falvak körében Salemi Trapani tartományban található város, a Belice-völgy szívében található . A szőlőültetvényekkel és olajfaligetekkel beültetett dombok között található Salemi arab-középkori eredetű: a házak egy kastély körül gyűltek össze, amelynek kör alakú tornyának krenellált teraszáról rendkívüli panoráma látható, amely Szicília nyugati részét képezi, és eléri a tengert.

Cefalù

Cefalù egy festői falu Szicília északi partján, egy sziklás hegyfok lábánál, Palermótól körülbelül 70 kilométerre. Püspöki székhely és az egész régió egyik legfontosabb tengerparti látványossága, Cefalù nevezetességei között található a város székesegyháza, amelyet az arab-normann Palermo helységbe, valamint Cefalù és Monreale katedrálisaiba helyeztek be, és amelyet a világörökség részévé nyilvánított. Unesco .

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward