» Svájc

» Svájc » Graubünden


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Graubünden egyik legnagyobb és legészakibb síparadicsoma, nyáron pedig gördeszka-paradicsom. Itt épült meg a világ leghosszabb lombkorona-sétánya.
Laaxersee

Nyáron fürödni, télen korcsolyázni lehet a tavon.

Laaxersee (c) wikipedia/Adrian Michael

Síterület

A Laax felett található Laax-i alpesi síaréna 1100 és 3018 m között fekszik. Óriási kiterjedésű, összefüggő, különböző nehézségi fokozatú pályarendszer (összesen 235 km).

A síterep központja a 2228 méteren fekvő Crap Sogn Gion. Innen a hatalmas síterep bármelyik sípályája könnyen elérhető lifttel és/vagy sítalpon.

A síterep megközelítésére három lehetőség is van: Flimsen, Laaxon vagy Falerán keresztül. Mindhárom faluból felvonók visznek a sípályákhoz.

Nyáron túraterület és gördeszka-paradicsom

20200713_PhilippRuggli_027

(c) Philipp Ruggli

20200625_PhilippRuggli_041

(c) Philipp Ruggli

20190814_LAAX_042

(c) LAAX

Lombkorona-ösvény

A Senda dil Dragun, vagyis a Sárkány útja elnevezésű lombkorona-ösvény 2021. július 11-én nyitotta meg kapuit, és 1,5 kilométer hosszan kanyarog a fák között, Laax-Murschetg és Laax-Dorf településeket összekötve. Ezzel a világ leghosszabb lombkorona-ösvénye lett.

Október 11-től a látogatók digitális élménnyel is kiegészíthetik a kirándulást. Tabletetis lehet bérelni, amelynek segítségével a kirándulók a kiterjesztett valóságba léphetnek, hogy ily módon ismerjék meg a helyi állat- és növényvilág és geológia jellegzetességeit, valamint bepillantást nyerjenek a mezőgazdaságot és a településeket érintő tudnivalókba.Tartomány:Graubünden
Cím:Laax
GPS: 46° 48′ 32.985″, 9° 15′ 38.80188″
Honlap: https://www.flimslaax.com/

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play
Hetedhétshop.hu

Régióválasztó

arrow_upward