» Ausztria

» Ausztria » Steiermark


Értékeld Te is:

Az Almenland természetvédelmi terület ideális túravidék mindazok számára, akik szívesen vállalkoznak egy könnyed kirándulásra, nagyra értékelik a hegyi túrákat és a varázslatos kilátásokat.


Graztól mindössze 50 kilométerre északra, Kelet-Sájerországban található Európa legnagyobb egybefüggő, alpesi legelővidéke, a Teichalm-Sommeralm régió, amely nagyszerű túraútvonalakat kínál, és egyedülálló élményeket tartogat a túrázók számára.

A régióban nem csak a sportos túrázók érezhetik otthon magukat, a túraútvonalak széles választéka a családoknak is kínál programokat. Az alpesi legelőkön át vezető túraútvonalak mellett feledhetetlen kalandok várnak a vendégekre pl. a Bärenschütz-szurdokban, vagy Ausztria legszűkebb szurdokában, a Rába-szurdokban vezető ösvényeken.

A kínálatot pedig olyan élményekben gazdag földalatti túrák teszik teljessé, mint a Lurgrotte, a Katerloch vagy a Sárkány-barlangban (Drachenhöhle) tett kirándulások. A Hochlantsch magaslatától a hegyek mélyéig - az Almenland régió egyedülállóan változatos lehetőségekkel várja a kicsiket és nagyokat, a gyakorlott és kevésbé edzett túrázókat egyaránt. Mivel a túrázások és kirándulások elengedhetetlen részét képezik a kulináris pihenők, a régió legszebb helyein alpesi kunyhók és fogadók várják a betérőket ízletesebbnél ízletesebb regionális finomságokkal.

PROGRAMOK

Teichalm-Sommeralm: Alpesi túravidék csodálatos túrautakkal, Teichalm tó, óriás faökör, fából épült túraút a lápos vidéken.

Arzbergi ezüstbánya múzeum: Kalandos utazás az érdekes bányavilágban. Nyitva: ápr.15.-okt. 31. szo, va és ünnepnap 11.00, 14.00, 16.00. Továbbá július 1. és szeptember 15. között hétfőn és pénteken naponta 14.00-órakor. (www.arzberg.at)
Az ezüstbányában sajtérlelő tárna található. Egyedülálló pillant részese lehet a látogató a sajtérlelő tárnában, ahol a sajt az egykori ezüstbányában, 70 m mélységben érlelődik. Ezt követően a Grubenhaus-bemutatóteremben megízlelheti ezt a különleges sajtot. Nyitva egész évben csoportok számára (6 fő felett), előzetes bejelentkezésre. (Arzberg 32, 8162 Passail, Tel.: www.almenland-stoellenkaese.at)

Passail szabadidős tó: Kellemes fürdő tó, csúszdával, gyermekmedencével, röplabdapályával, játszótérrel, víziattrakciókkal. (www.passail.at)

Ökopark Hochreiter Wildpark vadaspark (részletek)

Koglhof nyári bobpálya (részletek)

Katerloch barlang (részletek)

Drachenhöhle barlang (részletek)

Bärenschützklamm (részletek)

Üdülési kártya (részletek)

 

©Steiermark Tourismus / Leo Himsl

Tartomány:Steiermark
Település:Fladnitz
Cím:8163 Fladnitz
GPS: 47° 17′ 6.78624″, 15° 28′ 40.67004″
Honlap: http://www.almenland.at

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward