Ausztria
» Ausztria

» Ausztria » Tirol


Értékeld Te is:

Zugspitz Arena egy igazi tiroli régió, ahol apró falvak, gyönyörű csúcsok várják az ide látogatókat. Északról a bajor hegyek, míg délről a Fernpass-hágó övezi.


A régió települései: Ehrwald, Lermoos, Biberwier, Berwang, Bichlbach. (Heiterwang am See, Wengle, Lähn)

A Zugspitzéről igazán lenyűgöző a kilátás: a hegycsúcsról szép időben négy ország felé is elllátni. Tirol felől egy felvonóval juthatunk fel, a német oldalról pedig szintén egy kötélvasút visz fel közel 3000 méter magasba.

A hegy alacsonyabb csúcsainak meghódításához Lermoosban a Grubigsteinnél, Ehrwaldban pedig az Ehrwalder Almbahnnál találhatunk remekül kialakított turista útvonalakat, amelyek közül nehézségi fok és hosszúság alapján választhatunk családi kiránduláshoz vagy akár terepedzéshez is.

FELVONÓK Ausztriából:

Tiroler Zugspitzbahn. Élmények a Zugspitze tetején itt (részletek)

Ehrwalder Almbahn. Bababarát felvonó, bababarát túrautak. (részletek)

Grubigsteinbahn. Völgyállomás: Lermoos. Hegyállomás: Grubigalm. A faluból kényelmesen fel lehet jutni a középső állomásokig, amelyek egymáshoz közel helyezkednek el. Az 1338 méter magasan található Brettlalmtól a Grubighüttéig (2032 méter) 10 személyes kabinos felvonó visz fel. A lift 51 kabinnal alig hat perc alatt teszi meg a 700 méteres szintkülönbséget és az 1916 méter hosszú utat. A bicikliket érvényes menetjeggyel ingyen szállítják fel a hegyre.

Berwanger Sonnalmbahn. Völgyállomás: Berwang. Hegyállomás: Heiterwanger Hochalm

Almkopfbahn. Völgyállomás: Bichlbach. Hegyállomás: Heiterwanger Hochalm

Marienbergbahn Biberwier. Középállomás Biberwier: nyári bobpálya. Ez Tirol leghosszabb bobpályája (1300 m, 40 kanyar, 1 alagút). Innen óriásrollerrel és mountencarts-al is lehet jönni a hegyről. A pálya 4 km hosszú. Hegyállomás: Marienberg

FÜRDÉS

Familienbad Ehrwald: óriási vízicsúszda, melegített vizű medence, játszótér, élmény mendencék. A víz hőmérsékete 29 fok, minden péntek melegvíznap 31 fok vízhőmérséklettel.(6632 Ehrwald Hauptstr. 21. www.familienbad.at)

Panoramabad Lermoos. Gyerek élménymendence. Vízicsúszda. 6631 Lermoos Ortsteil Gries

Bärenbad Berwang. Gyerek vízivilág.Játszótér, ugrálóvár, büfé. Belépő: 4,50 euró/felnőtt, 3,50 euró/gyerek. (6622 Berwang)

Bichlbacher Badesee. Kneipp berendezések. Rafting-patak 6 éves kortól 50 kg-ig, gumigyűrűben lehet a mesterségesen kialkított 260 m hosszú rafting-pályán leszáguldani. 3 menet 2 euró. Melegített vizű medence. Játszótér. A fürdőtó a sport- és szabadidőpark része.

TÚRA

Túra a hegyi tavakhoz:

Plansee: Tirol második legnagyobb tava, legmélyebb pontján 76,5 m mély. A Plansee Tirol egyik legtisztább vizű tava első osztályú vízminősítéssel. Igazi paradicsom a szörfösök, búvárok, vitorlázók, valamint a snorkeling és az úszás kedvelői számára

Heiterwanger See (részletek)

Mittersee

Blindsee

Fernsteinsee: A smaragdzöld, a Nassereithben, 936 méteres magasságban található, 70 m mély Fernsteinersee az Alpok legszebb tavai közé tartozik. Fürödni, csónakázni és vízibiciklizni szabad, a motorcsónakokkal való közlekedés tilos.

Seebensee (1.700 m)

Drachensee

KALAND

Szabadidőpark Bichlbachban:

Erdei kötélpálya. (www.kletterwald-bichlbach.at)

Vidámpark és Állatkert állatsimogatóval, vidámpark mesevilággal. Belépő: 7 euró/felntőtt, 5 euró/gyerek 3 éves kortól. (www.streichelzoo.com)

Fürdőtó stranddal, játszótér, rafting-pálya, Kneipp berendezések. Gyerek elektromos quad-park. Biostrand gyerekmedencével. Trambulin, e-bike kölcsönzés.

Nyári bobpálya.

A Zugspitze Németországban:

Felvonó Németországból: A felvonó Grainau községnek a Zugspitze lábánál lévő állomásától indul.

Eibsee: az Eibsee körbebringázása nem túl fárasztó, viszont igazán lenyűgöző élmény

Garmisch-Partenkirchen. A itt található Partnachklammban érdemes végigsétálni: a hegyekből lezúduló víz az évezredek folyamán kanyargós ösvényt vájt, és egy sziklás szakaszon bárki keresztül vághat.

A Neuschwanstein kastély is csak fél órára van Lermoostól. Érdemes elmenni Linderhofba is, ugyanis itt található Lajos király nyaraló (kastély méretű) villája. Egy gyönyörűen gondozott park is tartozik hozzá hatalmas szökőkúttal, különböző melléképületekkel és Európa legnagyobb mesterséges barlangjával.

A Zugspitzével szomszédos Alpspitz hegycsúcsnál található Alpspitz X kilátó platformját direkt átlátszóra építették, így még izgalmasabb élmény.

Minden évben, napfordulókor, június 22-én tartják a Bergfeuer ünnepét, amikor az összes környékbeli hegyoldalra lángoló fáklyákból különböző szimbólumokat raknak ki.Tartomány:Tirol
Település:Ehrwald
Cím:6632 Ehrwald
GPS: 47° 24′ 33.0192″, 10° 56′ 1.87908″
Honlap: http://www.zugspitzarena.com

Régióválasztó

arrow_upward